Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a válaszod. Voltam gasztroenterológusnál kb. 15 hónappal ezelőtt a problémámmal. A laktóz intolerancia tesztem ,és a gluténérzékenység tesztem is negatív lett. Emésztő enzimet ( Kreon) kaptam a problémámra,ami nem igazán akar megszűnni,ezért fordultam ismét hozzád segítségért,amit előre is köszönök. Detti

2020-01-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Detti!

Ha az orvosi vizsgálat során nem derült fény betegségre, ételintoleranciára (aminek nagyon örülök), akkor azt javaslom, ahogy azt a korábbi üzenetben is írtam, hogy fejezd be a Cotifibra és a probiotikum kúrádat, mellette pedig elkezdheted a Máriatövis kúrát, hogy májadat is tehermentesítsük, elképzelhetőnek tartom, hogy ott kell keresnünk a problémát.

Kérlek, vizsgáld újra felül életmódodat. Korábban azt írtad nekem, hogy az étkezéseidre odafigyelsz ( alacsony szénhidrátbevitel, sok friss élelmiszer, hidegen sajtolt olajok, napi ötszöri étkezés), valamint a folyadékbevitelre is. Vizsgáld meg kérlek, hogy mozogsz-e rendszeresen, illetve fontos, hogy a minket érő stresszt is ellensúlyozzák, hiszen ez is okozhatja a puffadásos tüneteket.

Fontos lenne azt is tudni, hogy a tavalyi kúra sikerre vezetett-e, ha igen, és akkor megszűntek panaszaid, mi történhetett az elmúlt évben, hogy újra visszatértek.

Várom visszajelzésed a kúra végén, utána megbeszéljük a további lépéseket.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita