Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a válaszát veszek akkor szőlőmagolajat. Néztem, hogy a zsír 99,8 g benne az nem lesz baj nekem? Most nézem mindenen hogy mibe mennyi zsír van és azokat eszem amikbe kevés max 30 %ig de akkor ebbe a szőlőmagba majdnem 100 van. A kókuszzsírral is így vagyok mert abba is sok van ezért nem értem hogy mégis ehetem akkor? Akkor ezek szerint ahogy írta a paradicsszószt a hagyma és a fűszerezése miatt nem ehetem? De ha én csinálok paradicsomszószt pl. héj és hagyma nélkül, és csak kicsi sóval akkor ehetek paradicsomos tésztát? Mondjuk amúgy se nagyon raktam bele sok fűszert soha max vegeta vagy csak só. És Tönkölytésztát is lehet meg quinoat? Apró magvasakat nem javasolták de a quinoat főve lehet? Chia magot is szeretem és ettem is régen de akkor azt se? Ledarálva se chia pudingnak? Elnézést hogy ezeket kérdezem de hiába kérdeztem dietetikusokat mindegyikük mást mondott, meg az orvosok is pl. mikor ügyeleten voltam ott is máshogy mondta hogy miket lehet és miket nem. Köszönettel:Évi

2020-08-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Évi!

Ahogyan azt az előző levelemben is írtam, kérlek, táplálkozással kapcsolatban, a pontos diagnózissal, azaz az epekő összetételével, elhelyezkedéssel és méretével, illetve kísérő tüneteiddel együtt, személyesen keress fel egy dietetikus szakembert, főként azt, akit orvosod is ajánlott, hogy a diéta SZEMÉLYRE SZABOTT LEGYEN.

Válassz olyan személyt, akiben megbízol, és az ő tanácsait fogadd meg kérlek, sajnos én nem tudok többet segíteni, hiszen nem az én szakterületem. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita