Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a válaszát:) Napozás utáni krémet is érdemes használnom? Tavalyról még az is megvan de akkor már az sem jó :( Nekem a barna dobozos van de láttam hogy most van egy másik zöld színű és 1750 ft. Az miben más mint a másik napozás utáni krém? Nekem melyik jobb? A napozóvitamint mikor kezdjem el szedni? Majd július elején megyünk tengerpartra Olaszországba nyaralni ott gondolom más az uv erősebb. Ott sűrűbben kenjem magam? Voltam bőrgyógyásznál az arcomon kijött valami kapcsán és megvan az eredmény:) Seborrhoeás keratosis. Erre tudna valamit javasolni? (Leszedik majd jövőhéten de jó lenne ha nem jönne ki többet az arcomon) Azt mondták hogy kapok érzéstelenítést és lekaparják az nem tudom mit jelent gondolom akkor nem lézeres lesz. Remélem nem marad utána heg vagy folt. Arra tudna esetleg ajánlani valamit hogy mivel kenjem hogy ne maradjon nyoma? Régen a svéd cseppet ajánlották hegek eltűntetésére. Megnézték a többi anyajegyet is a testemen azokra szabályos szerkezetű naevus van írva. Köszönettel:Krisz

2019-04-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisz!

Azt gondolom, hogy ma már mindenkinek érdemes odafigyelnie a napozással kapcsolatban, és azoknak még fokozottabban, akik fehér bőrűek, vagy olyan sok anyajeggyel rendelkeznek, mint ahogy Te is.

A nap környezeti oka a bőr korai öregedésének, és ez ma már nem csak a ragyogás hiányát és a fakóságot, vagy finomabb és mélyebb ráncokat jelent, hanem olyan napfoltokat és időskori szemölcsöket is, amit most operálnak le rólad (műtét után használj a bőrödre Eredeti 100%-os Argán olajat, hogy nyoma se maradjon). A legjobb módja, hogy ezeket megelőzd, ha óvatos vagy a nappal. Növeld a káros UVA és UVB sugarak elleni védelmet, mellyel lényegében akadályt állítasz a további napkárosodás elé.

Nyaralásod előtt legalább 1 hónappal kezd el a napozóvitamin fogyasztását. Ezek az antioxidánsok és vitaminok segítenek helyrehozni a károsodott bőrt, csökkentik az újabb bőrhibák megjelenését és segítenek a bőrelszíneződések halványításában. Gondolj bármely növényre, ami egész életét kint tölti, és sosem égeti meg a nap. Miért? Mivel tele van UV-védő vitaminokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek leküzdeni a káros sugarakat. Egyszóval a napozóvitamin segít felkészíteni a bőröd az erősebb UV-ra, védelmezi azt, sőt, még szemeidet is. Tartsd be a 120 napos kúraidőt, és ismételd meg évente kétszer!

Nyaraláskor figyelj a fizikai védelemre is, mely védekezéshez tartozik a napernyő, nagy kalap, napozószemüveg használata, valamint a hosszas napon tartózkodás kerülése. A direkt napozás számodra nem megfelelő, amennyire lehet ezt reggel 10 előtt és 17 óra után tedd meg, de 12 és 15 óra között mindenképp vonulj árnyékba.

Bőröd védelme és táplálása érdekében mindenképp használj magas, 50 faktorszámú napvédőt,  amit még az utcán sétáláshoz is vigyél fel, nyaraláskor pedig minden egyes mártózás után feltétlen kenj újra. És igen, a VERATTIVA® Napozás utáni testápoló picit megújult, a régi verzió meg is fog szűnni. Továbbra is élő baktériumokkal, őssejtekkel készül, 2 szabadalommal, de idéntől több ásványi anyaggal és édesgyökér kivonattal is dúsítva lett, hogy még intenzívebben, még hatékonyabban regeneráljon az egyre erősebb napsugarak ellen, és hogy hogy stimulálja a kollagént – amit a túlzott napozás kiüríthet.

Amennyiben kombináljuk a józan észt napjaink forradalmi bőrvitaminjaival és bőrápoló kozmetikumaival, nem lesz akadálya annak, hogy úgy élvezzük a napot, hogy mellette csodás marad a bőrünk is!

Szeretettel: Somogyi Rita