Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a válaszát. A chela magnéziumot végülis nem szedtem rendszeresen csak néha bekaptam 1-1 szemet belőle (tudom ez nem jó így) csak már annyi mindent szedek tele van a szekrény az anaturos tablettákkal dobozokkal, lehet hogy ez se túl jó hogy össze vissza szedek mindenféle kapszulát? A chela magnéziumból még van 2 szem de már megvettem a Tri Mg-t amit javasolt akkor azt ne szedjem áprilisig mindennap csak a repülőn 1 szemet? (bár nem tudom hogy egyáltalán fel lehet-e majd vinni nem-e kobozzák majd el?) A minap beszéltem egy ismerőssel és mondta hogy neki a gyereke hányt a repülőn mert ő nem bírja túl jól a vizes meg imbolygós dolgokat. Most megijedtem mert igaz a járműveken nincs semmi gondom de a hajót nem szeretem. Igaz már rég utaztam hajóval vagy 20 éve de ha rágondolok hogy fel kell szállnom rossz érzés fog el és szédülés is. Szóval most félek hogy akkor a repülőn lesz gond, már gondolkodom, hogy mégse megyek bár a jegy már megvan. Elég gáz vagyok ennek szerintem lelki okai vannak.

2019-03-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Ahogy írtam előző levelemben a rendszeres magnéziumpótlás – amire egyébként is szükségünk van, hiszen számtalan biokémiai folyamat részese ez az ásvány-, hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a szorongás, félelemérzet, vagy ideges eredetű nyugtalanság. Úgy vélem, kúraszerű fogyasztása segíthet abban is, hogy a repüléstől való félelmed, aminek ahogy Te is írod, valószínűleg lelki okai vannak, csökkenjen.

Mivel eddig nem fogyasztottad kúraszerűen a magnéziumot, ezért nyugodtan elkezdheted már most a TRI-Mag B6™ kúrádat. Sőt, javaslok neked egy adaptogén kivonatokat tartalmazó kapszulát is, mely a Stress® Control névre hallgat. Az adaptogén gyógynövények segítenek kiegyenlíteni a szervezet működését, hozzájárulnak, hogy jobban tudjunk alkalmazkodni a minket érő fizikai és szellemi stresszhez, és segítenek a nyugtalanság, szorongás oldásában.

A magnézium tablettát nem fogják elkobozni, azt nyugodtan felviheted a kézitáskádban, sokan élnek vele. Fontos, hogy tudd, csak a rendszeres, kúraszerű étrend-kiegészítés tud igazán pozitív változásokat előidézni, úgy, hogy közben természetesen életmódodra is odafigyelsz, étkezésedre, folyadékbeviteledre, testmozgásodra és egyéni problémáidra, mint az indokolatlan szorongás. 

Próbáld meg a feszültséget csökkenteni, relaxálj, meditálj, jógázz. Számodra nagy segítséget jelenthet egy hipnózissal vagy kineziológiával foglalkozó szakember felkeresése is. Keresd az alternatív megoldásokat!

Én csak írásban tudlak megnyugtatni, hogy nagyon kevés ember lesz rosszul repülőgépen, különösen úgy, hogy más járművön, még soha nem tapasztalt ilyet. Úgy gondolom, kár lenne az alaptalan félelem miatt megfosztani magad egy kellemes élménytől.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita