Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a válaszát a babatervezéssel kapcsolatban. :) Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az epe gondra ha a teát nem ihatom akkor tudna ajánlani olyat amit terhesség alatt is ihatok, szedhetek? Mert a tea azért sokat segített ha fel voltam fúvódva vagy epe gondok voltak. Szerencsére epegörcs nem volt remélem nem is lesz és nem is tudom hogy most epekő-e vagy polip hisz az orvosok se tudják de akkor ki? A csírákkal kapcsolatban azok nem salaktalanítók vagy ilyesmi? Félek nehogy bajt csináljon ha enném. (bekerüljön a vérkeringésbe) Olvastam a maca porról hogy sok antioxidáns van benne ezt esetleg szedjem? Önöknek van ilyen? Szoktam inni smoothie-kat bár néha rossz tőle a gyomrom. Gyömbért ehetek ihatok terhesség alatt? Sajnos a folsav tablettám elfogyott, azt hittem van még. Ha a napokban kezdem el szedni akkor is segít ha esetleg hányinger lenne majd a terhesség alatt? Vagy arra van más javaslata a folsavon kívül? Jó sok kérdés:) Köszönettel:Krisz

2019-07-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisz!

Kérlek, ne felejtsd el, hogy a teát egészen addig ihatod, amíg nem esel teherbe. Közben a tudatosabb életvitel és étrend is enyhíti a tüneteidet, melyhez kiegészítésként lecitint is fogyasztasz, ami hozzájárul az epehólyag egészséges működéséhez, a kőképződés gátlásához, és amit a terhesség alatt is fogyaszthatsz majd. Csak a kúraidőre figyelj oda, ami maximum 120 nap, és amit 4 hét szünet kell kövessen.

A csírák fogyasztása mindenki számára egészséges, tisztító munkájuk kíméletes, így még véletlenül se kell tőlük egy kismamának távol maradni. Értékes fehérjékhez, enzimekhez, ásványokhoz, vitaminokhoz juttatnak, ráadásul a kiemelkedő tápanyag tartalom mellett, az egész emésztőrendszer egészségére hatást gyakorolnak.

Azt gondolom, hogy nem az a megoldás, hogy a meglévő tápanyagok mellé még további tápanyagokat veszünk fel. Így a maca por fogyasztását is nyugodtan elhagyhatjuk, hiszen a lecitin és a csírák mellett a babatervezéshez fontosabb kiegészítőket társítottunk, mint a szerves cink, a gamma-linolénsav, a folsav (melynek fogyasztását minél hamarabb kezdd el!), és a Ferzym®. Illetve olyan alapvitaminokat, mint a magnézium és a C-vitamin, melyek több száz biokémiai folyamat részesei, minden nap. Továbbá a propolisz csepp és az Olajfa kivonat is szerepel a palettán, melyek támogatják immunrendszered védelmét, ami szintén elősegíti, hogy könnyebben teherbe ess.

Kerüljön nagyobb hangsúly a kiegyensúlyozott, egészséges, rostban és tápanyagokban gazdag táplálkozásra! Kezdj el mozogni is, és igyekezz ellazulni a nyüzsgő hétköznapokból.

Olyan dolgokat pedig ne fogyassz, amitől nem vagy jól. Ha a smoothie gyomorpanaszt okoz, jegyezd csak fel, hogy mi volt benne. Amennyiben tejjel készül, azt nyugodtan elhagyhatod, hiszen immunrendszerednek is jobb így. Ha vizes, akkor az összetevők közül kel rájönni, hogy mi az, amit kerülj, legalábbis kis időre. A gyömbér kis mennyiségben ugyan nem tiltott a terhesség alatt, de az epéddel kapcsolatos probléma miatt inkább nem javaslom, mint azt sem, hogy már most készülj egy olyan esetleges tünetre, ami nálad lehet be sem következik. Nem minden kismama hányingeres, honnan veszed, hogy Te az leszel? Továbbá hányinger és hányinger között is van különbség. Sok esetben a folsav adagolása ezt elő sem hozza.

Sok sikert a babtervezéshez, de kérlek, koncentrálj inkább ennek a pozitív élményeire!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita