Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a sok segítséget. Akkor eszem majd a csírákat is:) Még találtam a szekrényben karbofin széntablettát, eredetileg a fogfehérítés miatt vettem meg de nemrég 1 szemet bevettem belőle. És van tőzegáfonya tablettám is (az önöké). Ezeket se szedjem gondolom ha terhes leszek? Kicsit bajba vagyok hogy majd nem ihatom már a teakeveréket mert a lecityna kapszula nem sokat szokott segíteni, a tea hatásosabb nekem:( Azt meg nem tehetem meg hogy inkább nem eszek vagy nagyon keveset eszek terhesség alatt. Amúgy sem eszem sokat de mégis mindig akkora a hasam mint egy lufi az étkezések után. Ezért volt jó az a teakeverék, bár attól se ment le de segített hogy ne feszüljön annyira. Kicsit el vagyok keseredve, hogy így hogy mint lesz. Sajnos ez is probléma nálam, hogy minden kis hülyeségen is aggódok meg rágódok napokig és sokat idegeskedek. Jártam 8 hetes meditációs tanfolyamra de az égvilágon semmit nem használt. Pedig azt igérték hogy ha ezt valaki elsajátítja megváltozik az élete, tudja hasznosítani a mindennapokban. Az oktató valóban nyugodt és kiegyensúlyozott volt de ő gondolom már több éve gyakorolja, külföldön is tanulta meg biztos más a beállítottsága is. Szerintem az idegesebb embereknek nem biztos hogy használ az amit a nyugodtabb emberek hamar elsajátítanak Agykontrollt is próbáltam de nem tudok teljesen ellazulni és odafigyelni. Meditációnál is mikor lehunytuk a szemünket és hallgattuk amit az oktató mond, akkor sem tudtam 100%-ban kizárni mindent. Vagy valamire gondoltam, vagy az utcán lévő zajokra figyeltem. Ez olyan borzasztó pedig olyan jó lenne megváltozni, nem tesz jót a sok aggódás, idegeskedés meg rágódás hülyeségeken. És félek hogy ez majd átmegy a babára is. De könnyű mondani hogy nyugalomban legyen az ember meg próbáljon ne foglalkozni dolgokkal:( Láttam Önöknél a stress control kapszulát, egyszer szedtem hasonlót de az se csinált semmit. Mondjuk nem is szeretnék nyugtatókat szedni inkább valami meditációhoz hasonló hatású (ami nálam is hatásos) dolog lenne jó. Örülnék ha tudna valamit javasolni. Köszönettel:Krisz

2019-07-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisz!

Kipróbáltál egy meditációs tanfolyamot, és belekacsintottál az agykontrolba is, ez remek. Amennyiben ezek nem hozták meg a várt eredményt, tovább kell keresned a számodra legmegfelelőbbet. Meg kell értened, hogy a folyamatos rágódás lelassítja az emésztést, és ez puffadást idéz elő. Továbbá rontja ráadásul a tápanyagok felszívódását, gyengíti az immunrendszert és összezavarja a hormonális háztartást is, így sem neked, sem a babának nem lesz jó.

Kocogj naponta, amikor csak lehet gyalogolj fel egy nagy dombra, minden aktív testmozgás csökkenti a stresszt, és mivel a fókusz áthelyeződik, kevesebb időd marad az agyalásra. Ráadásul a mozgás önmagában is javít az emésztésen, és ha így teszel megszabadulhatsz az epepanaszoktól is, és nem lesz szükséged epehajtó teára.

Azt is meg kell értened, hogy az étrend-kiegészítők önmagukban nem oldják meg a problémádat. Ahogy a nevük is mutatja, ezek olyan tápanyag koncentrátumok, amik kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás dúsítására szolgálnak. Továbbá szó sincs arról, hogy ne egyél, vagy nagyon keveset egyél a terhesség alatt. Egész egyszerűen tudatosabban válogasd össze az összetevőket. Ha rossz az emésztés, akkor azt megjavítani, rostokkal, probiotikumokkal, minőségi fehérjékkel, friss élelmekkel lehet. Nem kell a silány minőségű, finomított, cukor tartalmú élelmiszerek után nyúlni.

Összességében a sikerekhez Te is kellesz. Szükség lesz az optimizmusodra, nézz körbe, és keresd az IGEN-eket!

Az általam ajánlott tápanyagok ezeket a törekvéseket támogatják. A Stress® Control kapszula adaptogén gyógynövényeket tartalmaz, melyek kifejezetten a szervezet stresszhez való alkalmazkodását segítik elő. Vagyis nem nyugtató, nem altató, és nem szedál le, viszont kiegyensúlyozó hatásuk van az összes szervrendszer működésére. Nem véletlen, hogy ez az én általam leggyakrabban javasolt kiegészítő. Kúraszerűen kell őket fogyasztani a sikerekhez, legalább 120 napig. Kezd el szedni, és gondolkodj közben újabb alternatív megoldásokon, melyek segítségével teljesebb, boldogabb életet élhetsz. Ilyen lehet a rendszeres testmozgás mellett, az akupunktúra, a jóga, egy légzéstechnikai módszer elsajátítása, és belekezdhetsz valamilyen alkotótevékenységbe is, ma már nagyon jó alkotóhelyek vannak, ahova csatlakozhatsz kezdőként is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita