Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a sok segítséget, a cornito márkát fogyasztottam régebben, nem is tudtam, hogy kukoricalisztből van :) Akkor ilyet ehetek az jó :) Ettől nem lehet hízni? Mert sajnos én nagyon szeretem a paradicsomos tésztákat, jobban mint a húst, el is lennék hús nélkül is. A tetejére szoktam sajtot reszelni esetleg ahelyett is tudna ajánlani valamit, hogy milyen sajtokat ehetek? Laktózmentes tejfölt egyszer vettem véletlenül de hasmenésem volt tőle :) Ma ráálltam a mérlegre és szomorúan tapasztaltam, hogy 6 kg-ot híztam. Úgyhogy lehet, hogy a hasam amúgy is nagyobb már és nem mind puffadás. pedig oda soha nem híztam de úgy látszik most pár hónapja oda is megy már. Akkor elkezdem a cotifibrát és a gamble slimet.

2016-06-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Nem látom a következetességet! Utoljára arról volt szó, hogy kerüljük a laktózt és a glutént, sőt étkezési naplót vezetünk, amíg el nem jutunk az orvosig, a folyamatosan jelentkező puffadás miatt, ami – ahogy most olvasom - még jelentős hízással is párosult. A szénhidrátok nagy ellenségei a fogyókúrának, így mértékkel faljunk tésztákat és palacsintákat. A sajt most nem jöhet, szóba a laktóz miatt sem, de alakunkat sem formálja. Ha így szeretnél enni, akkor abból fogyás nem lesz!

Sajnos nem kerülhetünk meg alapszabályokat, ha vissza kívánjuk fordítani a mérleg nyelvét:
1. Könnyen emészthető, tápanyagokban gazdag minőségi alapanyagokból készült ételek, ami a Te esetedben a glutént és a laktózt száműzi az étrendből. /ehetsz kukoricalisztből készült paradicsomos tésztát, vagy rizslisztes palacsintát, de mértékkel! /
2. Gondoskodj minden nap a bőséges (20 kilógrammonként 1 liter) folyadékbevitelről. /ez már önmagában is serkenti az anyagcserét!/ - és egyébként is feltétel a siker érdekében a nyiroktisztító Gambe Slim® koncentrátum mellett is.
3. Mozogj hetente legalább 3*1 órát. /nem csak a kalóriaégetés miatt fontos, hanem a sejtjeidnek nyújtott oxigén tápanyag miatt is, és a szerveid masszírozása okán is/
4. Fontos technikai szabályok: ha naponta 5-ször fogsz enni, de egyszerre soha nem többet mint az ökölbe szorított kézfejed. /egyenletes vércukorszintet biztosít, ekkor vagyunk a zsírégető zónában és kevésbé leszünk falánkak is, ráadásul a máj ilyenkor tehermentesül, ami segíti az anyagcsere fokozását/
5. Ha minden egyes falatot alaposan megrágsz, melynek segítségével már a szájban ellúgosítod az ételt, még a puffadásod is enyhítheted és az anyagcsere szintén fokozódik.  
6. Az étrend olyan tápanyagokkal való dúsítása, mint prebiotikus rostok, amit a Cotifibra bélradírban bőséggel megtaláunk, segítik, hogy felgyorsuljon és tartós is legyen a fogyókúránk eredmény, másrészt a rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálak, a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják.  Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia és lisztérzékenység gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkenti. 

Rudolf Rita