Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a segítségét, veszünk akkor Apunak ferzym ampullát. Hány napig szedje? Jövőhéten mennek orvoshoz de nem tudom mit fog javasolni. Ön szerint milyen vizsgálatokkal lehet kideríteni, hogy mi a probléma? Mi széklet leadását is javasoltuk Apunak, hátha abból is kiderül valami. Csak ezek a vizsgálatok olyan soká hoznak eredményt, pláne ha nem is kap rögtön időpontot :( A másik, hogy most állítólag van is valami vírus ami először torokfájással kezdődik és van akinek rámegy a gyomrára és hasmenés, hányás is lehet és gyomorfájdalom 2-3 hétig is. Apunak nem fájt a torka és enyhe hasmenés is csak estefele jelentkezett, mostmár jobban van és amúgy is evett mindent mikor hasmenés volt akkor is. Nem igazán zavarta, nem egy panaszkodós tipus :) Egyébként a hasmenéses, hányásos vírusok ellen hogy kell védekezni, hogy ne kapja el az ember? Gyakori kézmosás alap de van esetleg valami gyors szer erre ami véd a vírusok ellen?

2015-10-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Az orvos tudni fogja, hogy mi a dolga, biztos, hogy már egy teljes vérképpel is előre lendülnek a dolgok. Ha az édesapja hasmenéses panaszainak a hátterét vírus okozza, és ezt szeretnénk kivédeni a későbbiekben, akkor az immunrendszert kell erősíteni. Vannak célzott kiegészítők, amivel az ellenálló képességet javíthatjuk, ilyen a Szerves C-vitamin, amiből téli időszakban 2*1 tablettát javaslunk fogyasztani, vagy az Alkoholmentes propolisz csepp, ami még a belek érzékenységét is tompíthatja. Sokat segíthet az ezüst kolloid használata is, mind külsőleg, mind belsőleg. Ha tömeg közlekedünk, legyen a szánkban egy antibakteriális hatású Propolisz szopogatós tabletta, ami segíthet kivédeni a fertőzéseket.

Azonban itt is meg kell jegyeznem, hogy nem elég a fizikai test megerősítése, szellemi és lelki szinten is dolgozni kell. Az immunrendszerre például hatással van a stressz, ami magában foglalja a szeretetlenséget, az önértékelési zavarokat, a dühöt, és minden elfojtást… Nem mindegy, hogy az egyénnek milyenek az életviteli sajátosságai, van-e alapbetegsége amire gyógyszereket szed, vagy egyéb tünetei. Itt is fontos az Önismeret.

Én itt csak annyit tudok tenni, hogy általánosan megfogalmazom azokat az eszközöket, melyek tényeken, tapasztalati megfigyeléseken, és visszajelzéseken alapulnak. Ezért nincs 100%-os védekezési garancia. Üdvözlettel: Rudolf Rita