Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a gyors választ. Túlestem egy laparoszkópos epehólyag eltávolításon 12 éve. Nem oly régen készült hasi ultrahang, melyen a szakember semmi eltérést nem látott. Az epevezetékem nem szűkebb, epekő sem látható. Nem tudom magam szakszerűen kifejezni, de arra gondoltam, hogy pl. egy gyógyfürdőben eltöltött hosszabb kezelés után a mozgásszervi panaszok először felerősödnek, s csak később jön az enyhülés, a "gyógyulás". Az én esetemben nem ilyesmi történhet? Mert ezt a kapszula szedése előtt is éreztem, lehet, hogy valami ételféle okozza... Várom válaszát! Üdvözlettel: L. Ilona

2017-09-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves L. Ilona!

Eltávolított epehólyag esetén nem ellenjavallt az articsóka kivonatának alkalmazása, de a jobb oldali fájdalom nem része a kúrának, ezért a kiváltó ok után tovább kell nyomoznunk.

Mivel a tünet a kivonat szedése előtt is jelentkezett, és ételallergiára gondolsz, csakis azt tudom írni, hogy ismét fel kell keresni egy belgyógyász szakorvost, és alaposan utána kell járni a kiváltó oknak, okoknak.

Mindezt látatlanban levelezéssel, vagy otthon az az internet tanulmányozása útján megoldani nem lehet, és találgatnunk nem szabad.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita