Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a gyors választ, de még további kérdéseket vetett fel a zsírödémámmal kapcsolatban. Kezelőorvosom nincs, akivel bármit is meg tudnék beszélni. Esetleg nem tudnál javasolni valakit? Én nem találok mást a specialista professzor asszonyon kívül (nem tudom szabad-e megnevezni), akinél voltam és ezt a diagnózist adta. Annyit mondott hogy keressek egy pszichológust, aki majd segít feldolgozni a látványt, nincs mit tenni és útnak eresztett. Nem tudom fontos-e, 48 éves vagyok és 50 kg 30 éve. Teljes kiőrlésű kenyeret, laktózmentes tejet szabad? Köszönöm, Edit

2020-09-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Edit!

Lipödémával nyiroködéma szakrendelésre kell fordulni, célszerű ebben az irányban keresgélni. Továbbá, a Kapcsolat menüpontban megtalálod cégünk orvosának, Dr. Bakanek Györgynek az elérhetőségét. Úgy vélem, ő is tud Neked segíteni abban, hogy merre indulj tovább. Ez lenne az elsődleges feladat.

Nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a lipödéma kezelése összetett feladat, elképzelhetőnek tartom, hogy mozgásterapeutával, sőt, dietetikussal is kell egyeztetned. Nagyon fontos ugyanis a táplálkozásban, hogy szigorúan csak annyi kalóriát vigyél be, amennyire szüksége van a szervezetednek, hiszen a nem megfelelő zsírszövet működés miatt a többlet nagyon gyorsan elraktározódik, ezt célszerű elkerülni.  

A szénhidrátcsökkentett táplálkozás az alap, amiben a teljes kiőrlésű kenyérnek van helye.

A tej fogyasztást, akkor is, ha laktózmentes, célszerű minimálisra visszavenni, hiszen nyákosít, és felesleges kalóriatöbbletet jelent, de ahogyan említettem, ennél személyre szabottabb diétára is szükség lehet.

Várom visszajelzésedet, amint sikerült egyeztetned szakorvossal.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita