Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönjük a választ, akkor veszünk még ferzymet. Akkor egy nap 2x is vegyen be belőle Apu és a másodikat mikor? Mert úgy tudom éhgyomorra kell reggel bevenni. Az útifűmaghéjtól és a kivis bélradírtól nem lesz baj ha már elkezdjük? ( Picit félünk nehogy valami beduguljon, mert még nincs rendes bélflóra nem igazán értjük ennek a menetét. Esetleg erről is tudna tájékoztatást adni, hogy hogy van ez ha 3-4 hónapra le van állítva a bél és utána miért ilyen nehéz helyreállnia? Bélflóra is eltűnik teljesen? Elnézést az értetlenkedésért, sajnos a kórházban mindenki türelmetlen nem nagyon tudtunk kérdezni, szerintünk a diétás étrend sem állja meg a helyét. A kivis radírtól is azért idegenkedünk most mert az ugye leradírozza a bélfalat. Étrendben miket javasol esetleg írna pár dolgot hogy mit egyen? Írta a rostos ételeket de sajnos nem tudjuk jól megfigyelni mitől van hasmenés, mert (tegnap pl. délutántól nem tudott felkelni Apu a wc-ről) Eddig nem volt hasmenés csak pici rendes széklet de tegnap sajnos volt. L nap is ugyanazt ette és egyik nap semmi széklet nem volt másik nap meg hasmenés. Levest evett (só bors nélkülit) párolt húst, répát. Azt mondták lehet túrót is enni meg palacsintát, Ön szerint? Köszönettel:R

2016-05-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Édesapja valóban mindent ehet, akár palacsintát is, ha az nem fehér lisztből készül. A mindent ehet, tehát 2 esetben igaz; 1. mértékletesség! Napi 5-6 étkezés, ami egyszerre nem több, mint az ökölbe szorított kézfeje. 2. finomított, feldolgozott élelmiszerek kerülése, különösen a fehér cukor, fehér liszt és a tej kerülése, redukálása.

Sajnos hasmenés és székrekedés is előfordulhat, egészen addig, amíg a bélflóra helyre nem áll. Nem tűnt az el, csak csökkent a hasznos mikroorganizmusok mennyisége, ami teret adhat olyan patogének növekedésének, mint az E.coli baktérium, vagy a Candida gomba.

Épp ezért mihamarabb itt kell rendet raknunk, és ebben nem csak a mértékletes étrend, az alapos rágás, de az olyan célzott kiegészítők is segítenek, mint a bélflóra építő Ferzym® kapszula, a hasznos bélbaktériumokat kolonizáló és gyulladásokat gátló Cotifibra bélradír, vagy a bélfalakat tisztító és rostpótló útifűmag héj őrlemény.

A Ferzym® kapszulát az étkezések előtt kell elfogyasztani, azt javaslom, hogy ez ebéd és vacsora előtt történjen, mert a reggelt éhgyomorra Cotifibra bélradírral kezdjük és ezt követően fogyasszuk el reggelinket, a natur élőflórás joghurban elkevert útifűmag héj őrleményt. Rudolf Rita