Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönjük a sok segítséget, Apu elkezdi a gabonadiétát, rábeszéltük. De nem tudjuk mennyi ideig tudja majd csinálni. Viszont lelkileg nincs jól mert mondta, hogyha műtét után ki kell vezetni zacskóba, akkor nem vállalja a műtétet, mert nem szeretne úgy élni még ideiglenesen sem :( Már e végrendeletén gondolkodik :( Pedig mellette vagyunk bátorítjuk de nem nagyon sikerül. Ezeket a dolgokat se tudjuk jól, meggyőzően elmondani, hogy miért van szükség ilyen étkezésre miért jó, mert ő pacalt meg húsokat enne inkább. Önnel lehetne esetleg találkozni egy beszélgetés erejéig, hogy elmondjon neki pár dolgot erről? Nagyon jó lenne! Még azt is szeretném megkérdezni, hogy ajánlottak egy nigella sativa nevű olajat ami állítólag nagyon jó ilyesmikre. Igaz azt írják róla, hogy inkább megelőzésre. Önnek mi a véleménye? Őrlemény alakban is jó vagy inkább olaj formájában? Melyik márka a biztonságos belőle? A másik amit olvastam a vadkender olaj ami gyógyítja a rákot. Sőt elvileg minden betegségből meg lehet gyógyulni ezzel az olajjal 6 hónap alatt. Ön szerint vegyünk ilyet, ha igen melyik márkát? Olvastam, hogy nem lehet sehol kapni a megfelelő olajat mert a rák gyógyításhoz 80%-os THC tartalom kell és ez a kapható olajokban nincs benne :( Ajánlották a mizo levest is de az szójás nem? Azt hallottam, hogy a szója rákkeltő de hol ezt írják hol azt. Ön szerint mi az igazság? Köszönettel:Rita

2015-11-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Az édesapja még nem kapott diagnózist! Vagy lemaradtam valamiről? Nem szabad azonnal a legrosszabbra gondolni.

Magyarázzák el az édesapjának, hogy tünet és minden betegség hátterében meg kell vizsgálnunk az életmódot, amibe a táplálkozás is beletartozik. Pont úgy, ahogy cukorbetegsége esetén is. Amikor kiderült az édesapja cukorbetegsége, akkor nem csak tablettát, vagy inzulint írt fel az orvos, hanem életmódbeli és étrendi változtatásokat is. Például, egy cukorbetegnek szénhidrátokat kell számolnia, naponta 5-6 alkalommal kell ennie, bizonyos élelmiszerekről le kell mondania, vagy redukálnia kell, és arról sem szabad megfeledkezni közben, hogy mennyit iszik és mozog-e rendszeresen, mert a testmozgás még mindig a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer

Akkor, ha az emésztőrendszert, különösen a vastagbelet szeretnénk regenerálni, nagyon fontos, hogy ne fogyasszunk rothadva lebomló élelmiszereket, mint amilyen a hús, a tojás, vagy a tej, hiszen akkor nem tudjuk méregteleníteni, kitisztítani és regenerálódásra, öngyógyításra sarkalni ezt a bélszakaszt. A diéta nem csak akkor szükséges, ha nagy baj van. Például, ha valaki pattanásos, akkor a bőrgyógyász tiltani, redukálni fogja a cukros ételeket és az olajos magvakat. … és így tovább.

Egyszóval a családnak és édesapjának is azt kell megérteni, hogy semmi más nem történik, mint, hogy egy diétával rásegítünk a szervezet öngyógyító folyamataira, elkerüljük a rothadással és erjedéssel bomló élelmiszereket, hiszen azok nem nyugtatólag, nem gyógyítólag, hanem irritálólag ható élelmiszerek ebben az esetben.

Ha egy kövér ember fogyni szeretne, akkor sajnos az étrendjén és életmódján változtatni kell. Nincs olyan módszer ez esetben sem, ahol a kövér ember egy pirula mellett életmód változtatás nélkül tartósan, stabilan fogyna. Vagyis nincs csodagyógyszer, csodabogyó, ha mi magunk nem változtatunk, akkor a kiegészítő termékek vásárlása is teljesen felesleges. Ha azonban változtatás mellett vetjük be ezeket a célzott tápanyagokat, akkor jelentősen felgyorsítjuk a folyamatokat.

Remélem sikerült összefoglalnom a lényeget, mivel nekem nincsenek fogadóóráim, így, azt javaslom, hogy keressenek fel egy orvos-természetgyógyászt, aki személyre szólóan tud életvezetési tanácsokkal is szolgálni. Természetesen az egyén akarata is fontos. Ha az édesapja nem szeretne diétázni, akkor azt is tiszteletben kell tartani, persze ennek fontosságáról, hasznáról, érteméről tájékoztatni kell, tudnia kell.
Üdvözlettel: Rudolf Rita