Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönjük a sok segítséget, akkor a köményolajat még megvegyük? Csak nem tudjuk hogy használjuk mert a nyirfanedvre és a mandulaolajra is az van írva, hogy reggel éhgyomorra kell bevenni. Hogy csináljuk akkor ezt a három dolgot hogy vegye be Apu? A nyírfanedvnek inkább víz ize van, régen mikor én ittam akkor édeskésebb volt, ez változott azóta? Nem az oktogoni boltban vettük hanem a bioszállító oldalról rendeltük. Apu most ugye csinálja a gabonadiétát és csíráztatunk is azt is eszi, de hétvégén már szeretne egy kis csirkemellet enni :) Tudom, hogy jó lenne betartani a 3 hetet és igyekszik is nagyon aranyosan eszi a gabonákat de hétvégén már szeretne egy kis húst, szabad? Halat egyébként ehet? A nővéremmel kapcsolatban nem túlsúlyos, cukorbetegsége sincs vérvétel legalábbis nem mutatta ki, szült de már 23 éve :) Milyen vizsgálatokra menjen még el Ön szerint? Köszönettel:R

2015-11-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! A bio nyírfanedv íze enyhén szantálfa ízre emlékezett. Ezt az ízt azonban csak akkor érezzük, ha alacsony a testünk salakanyag tartalma, hiszen az lefedi, letompítja az ízlelőbimbókat. Természetesen az íz picit erősebb, vagy enyhébb is lehet a szüreti időszakokban, hiszen teljesen természetes termékről van szó, amit egész egyszerűen a nyírfák megcsapolásával nyerünk. Semmit nem adunk hozzá és semmit nem veszünk el belőle, emberi beavatkozás nélkül kerül a folyadék a palackba, és ennek menete Ipari titokkal is védett!

Ha a fekete kömény olajat, mandulaolajjal és bio nyírfanedvvel kombináljuk, akkor éhgyomorra csak a nyírfanedvet tartsuk meg. A mandulaolajat adjuk az ételekhez (egyszerűen csak keverjük bele, salátaöntetnek is kitűnő), míg a fekete kömény olajat napközben fogyasszuk, mondjuk az étkezések között, és 2x1 teáskanálnyi mennyiséget lenyelés előtt forgassunk át jól a szájban, hagy szívódjék fel nyálkahártyán keresztül is.

Édesapja, ha nagyon nem bírja ki a 3 hetes diétát, akkor persze egyen egy kis csirkehúst vagy halat. Az a sajnálatos ebben, hogy édesapja elindított, egy lúgos és könnyen emészthető étkezést, amihez, ha már most húst fogyaszt, leállítja, vagy lelassítja a folyamatot. Ugyanakkor maga a hús hiánya, vagy a diéta nem elfogadása, akkora pszichés stresszt jelenthet az Ő esetében, ami ugyanúgy savanyítja a testét, mint a hús, és ilyesformán megint azt kell írjam, hogy akkor inkább egyen, jó alaposan megrágva lenyelés előtt és a mértékletesség szabályait betartva (1 szelet és nem 10 szelet) :-)

A nővére pedig menjen vissza a nőgyógyászhoz, és mondja el ismét és részletesen a panaszát, aki meg kell tegye a szükséges vizsgálatokat, lépéseket. Vigye vissza a vizsgálati papírjait és mondja meg, hogy a helyzet nem változott, valahol máshol kell keresni a kiváltó okot. Üdvözlettel: Rudolf Rita