Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Korábbi laboreredményeim alapján a májfunkcióim nem jók, ezért az orvos "májvédő" orvosságokat írt fel. Ehhez társulnak még gyomorproblémáim is ( reflux és nyombélhurut). Puffadt, nagy a hasam , főleg a gyomor - máj részen kidudorodó. Fogyni nem tudok vagy nagyon nehezen. Szeretnék egy kúrát csinálni a Hepaplus és a Lipo+ készítménnyel illetve a zöld kávé, zöld tea kivonatokkal. Az lenne a kérdésem : alkalmazhatom-e ezeket a készítményeket a Depakine Chrono antiepileptikum mellett? Válaszodat előre is nagyon köszönöm, melyet privátban légy szíves megküldeni! Üdvözlettel: Mariann

2019-09-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mariann!

Fontos tudnod, hogy mielőtt étrend-kiegészítő kúrába fogsz, egyeztetned kell a kezelőorvosoddal, aki pontosan ismeri kórelőzményed, jelenlegi állapotod, esetleges társbetegségeidet és tüneteidet. Azt gondolom, hogy gyógyszered mellett semmilyen stimulánst nem fogyaszthatsz, így a növényi koffeinek is kiesnek, amit a zöldkávé tea és tabletta tartalmaz.

Sajnos azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a májpanaszokat csak gyógyszerrel vagy étrend-kiegészítővel nem fogod tudni kezelni, sokkal összetettebb cselekvési tervre van szükség! 

Az első lépés az életmódváltás, ahhoz, hogy visszaszerezd májad egészségét, csökkenteni szükséges a napi szénhidrát felvételt 180-200gramm alá, növelned kell a rostfogyasztásod, bőséges vízfogyasztásról kell gondoskodnod, rendszeressé kell tenned a testmozgást az életedben. Mindehhez kikérheted dietetikus tanácsát is!

Ha ezek az alapok megvannak, akkor és csak akkor jöhetnek az étrend-kiegészítők. Amit biztos fogyaszthatsz azok a prebiotikus rostok, melyekből nagy dózisra lesz szükséged! Segítik a máj tehermentesítését, hozzájárulnak az egészséges vércukorszinthez, és kifejezetten javítják az emésztést a gyomortól a belekig, illetve csökkentik a hasi és csípőtájéki úszógumikat

Mindezt kiegészítheted 3 nagyon fontos májtisztító és májsejt regeneráló tápanyaggal, de mielőtt ezekbe a kúrákba belefognál ki kell kérned az orvosod véleményét is! Amennyiben ő jóváhagyja, úgy belekezdhetsz a Hepaplus  a máriatövis + kolin és a lecitin kúrádba is. Ezek a lépések hozzájárulnak refluxos tüneteid csökkentéséhez és testsúlyod normalizálódásához is.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita