Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Koleszterinszintemet szeretném csökkenteni. Kérdésem, hogy van-e "értelme ill. szedhető-e együtt a krill és az omega 3? Ha igen milyen kombinációban? Köszönettel...

2017-03-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Encike75!

A koleszterinszint csökkentés összetett feladat. Étrendi és életmódbeli változásokat követel Tőlünk. A rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban gazdag minőségi táplálkozás, a cukros ételek és italok feladása, illetve a testsúly normalizálása mind-mind feladat, hogy sikereket zsebelhessünk be. Mindezek mellett jöhetnek azok a tápanyagok, melyek támogatják a koleszterin és a vérzsír csökkentését, illetve védik a szív- és érrendszert.

És bár az egyik ilyen kiegészítő tápanyag valóban az Omega3, a krill olaj kivonatot és a halolajból származó Omega3 kivonatot nem szokták kombinálni, mert mindkettő főként EPA és DHA zsírsavakat tartalmaz. Érdemes őket inkább felváltva alkalmazni és mellettük egy másik, ún. alfa-linolénsav (ALA) – névre hallgató Omega3 zsírsavat fogyasztani, amit nagy mennyiségben, a lenmagolajban találunk meg.

De, ha koleszterinszint csökkentés, akkor felhívnám figyelmedet a máj – és az epe méregtelenítésére, mely rendkívül nagy segítség az egészséges koleszterin szint szempontjából, így nem véletlen, hogy az articsóka kivonata az egyik legsikeresebb természetes koleszerintszint csökkentő. Kivonatában a klorogénsav tartalom a meghatározó, mert annak észtere a cinarin, ami a hatásért felelős fő hatóanyag. A cinarin zöme azonban az Articsóka feldolgozása során keletkezik! 1950-től koleszterinszint csökkentésre, valamint a máj és az epehólyag stimulálására alkalmazzák. Az articsóka kivonata, nem csak csökkenti a koleszterin felgyülemlését a májban, de az epén keresztül növeli a koleszterin lebontását és kiválasztását is. Ily módon az articsóka e kettős tulajdonságával támogatást nyújt helyesen kezelni az emelkedett koleszterinszintet.    

A kiemeléseken keresztül, tovább tudsz olvasni.
Sok sikert a kúrádhoz; Rudolf Rita