Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kiújuló láb- és meglévő körömgombára rendeltem a FitoTree és a Ferzym kapszulát (ma kaptam kézhez). Eléggé izgulós/ideges típus vagyok, ami miatt hasmenéses panaszokkal is küzdök. Ha új helyzet elé állít az élet (pl.: vizsga, munkahelyi váltás, stb. ), hasmenéssel reagál a szervezetem. Sokszor nem merek elindulni itthonról, csak különböző "hasfogó" készítmények beszedésével. Kérdésem, hogy a fent említett 2 termék ezen panaszaimra is hasznos lehet? Mert rendelés előtt azon is izgultam, hogy a FitoTree nehogy hasmenést okozzon, amint elkezdem szedni. Ezért is rendeltem mellé a Ferzym kapszulát. Köszönöm válaszát! Ági

2020-08-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ági!

Ha lábgombával, körömgombával állunk szemben, akkor a külsőleges kezelés mellett belső kezelésre is szükség van, sőt, életmódunkon is változtatni kell.

Fontos, hogy étrendünkben csökkentsük a finomított szénhidrátokat, mert ezek újabb és újabb táptalajként kötik hozzánk a gombát. Tehát zéró tolerancia a fehér cukornak és fehér lisztnek, több rostot kell fogyasztanunk, és több folyadékot kell innunk.

Az általad kiválasztott kiegészítők tökéletesek. Ugyanis, a természetes gombaölő kivonatok alkalmazása mellett, mint amilyen a Fitotree, fontos, hogy hasznos bélbaktériumokat, illetve azokat sokasító, kolonizáló tápanyagokkal is  dúsítsuk az étrendet. Rendezkedj be egy 120 napos kúraidőre.

Külsőleg pedig bevált ecsetelő, a 38%-os terpéntartalmú ausztrál  teafa olaj!

Mivel esetedben tudjuk, hogy a hasmenés mögött idegeskedés, stressz áll, ezért nagyon fontos, hogy ez ellen tegyünk, pl. egy megfelelő relaxációs technika elsajátításával. De támaszkodhatunk az adaptogén gyógynövényekre is, melyeket a Stress® Control kapszula egyesít. Ezek a gyógynövények kiegyensúlyozzák a szervezet működését, az alulműködő szerveket serkentik, míg a túlműködőeket visszafogják. Ez azért is fontos lehet esetedben, mert a stresszfaktor gyengíti a szervezet védekezőképességét, immunrendszerét, így pl. a gombáknak szabad utat nyit. Azt javaslom, hogy mindenképpen egészítsd ki a Fitotree és Ferzym® kúrádat ezzel a kapszulával is.

Sok sikert kívánok, és várom visszajelzésedet!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita