Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!Kiszeretném próbálni a Lipo+termeküket de nem.tudom jó e nekem. 45 éves vagyok, refluxom van, és a vastagbelen divertikulomok. Szeretnék 5_10 kgot fogyni. Ülőmunkát végzek. Mit használjak? Segítségét köszönöm.Ági

2018-03-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ági!

A Lipo+ főzet  helyett a Cotifibra bélradír egy célzottabb kiegészítő lenne számodra. - hiszen az nagy mennyiségű prebiotikus rostanyagot tartalmaz, ami kifejezetten javasolt diverticulitis esetén, nyugtatja a bél nyálkahártyáját és elősegíti a vastagbélben lerakodott salakanyagok fellazítását, illetve a hasi körtérfogat csökkenését.

Továbbá mivel betegségednek kiváltó oka rostszegény étkezéshez kötött, eme emészthetetlen rostanyagok pótlása megkerülhetetlen, és étkezéseid reformálására is feltétlen szükség van! Óriási hangsúlyt kap a bőséges folyadékfogyasztás és a rendszeres testmozgás is! Még munka közben is, legalább óránként állj fel, egyenesítsd ki magad, mozgasd meg a végtagjaid és végezz pár guggolást.

Emésztőrendszeres egészségének érdekében használj lenmagolajat napi rendszerességgel, ami hozzájárul a testsúlycsökkentéshez, gyulladáscsökkentéshez és székletlazításhoz is.

Az emésztőrendszer tehermentesítésére naponta többször egyél keveset, kerüld a finomított élelmiszereket és a tejet. Továbbá, mivel az idegrendszer és az emésztőrendszer szoros összefüggésben áll egymással, érdemes a ránk nehezedő stresszhez való alkalmazkodásunkat erősíteni adaptogén gyógynövényekkel. Kúraidő: 120 nap.

A refluxodra azért sem térek ki külön, mert a fentebb soroltakkal nagymértékű javulás érhető el azzal kapcsolatban is.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita