Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kissé összetett a probléma, ezért nem igazán mertem rendelni a magam fejétől bármit is, bár több terméket is nézegettem a webshopban. Lassan 3 éve kezdődött a problémám, amiről időközben kiderült, hogy a változó kor okozza a zömét. Jelenleg 1 éve hormonpótló terápián vagyok (L***** tabletta), amellyel mára már sokkal élhetőbbek a mindennapjaim. Ennek ellenére azonban (bár lehet ezt már az élet idézi elő) leginkább feszültnek, ingerlékenynek érzem magam. Az emésztésem mindig is lassú volt, most azonban talán még lassúbb. Fel is kúszott 15 kg, ami zavar mind esztétikailag, mind pedig a mozgékonyságomban, teherbírásomban (168 cm 85 kg vagyok jelenleg). Heti 2 alkalommal Zumbára járok, de ettől sem mozdul meg a súlyom. Néztem méregtelenítő, béltisztító kúrát, illetve a stressz elleni készítményeket is. Nem tudom, mi lenne a jó sorrend vagy kombináció. Nem szeretném, ha a hormonpótló gyógyszer mellé szedett készítmények esetleg befolyásolnák a hatékonyságát. Amit jelenleg szedek: reggel Ashwagandha, savlekötő , vérnyomás csökkentő , keringés javító ; este B**** 16 mg, L****, L-Tryptophan, Mg biszglicinát. A stressz csökkentése és a jobb alvás lenne a cél, de már az is eszembe jutott, hogy esetleg az Ashwagandha folyamatos szedését is szüneteltetnem kellene (több mint fél éve szedem). A fentiekben leírtakhoz várom tanácsait, termék ajánlásait. Szép napot kívánok! Móni

2023-09-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

Az étrend-kiegészítőket kúraszerűen fogyasztjuk, (hacsak orvosunk nem rendelkezik másképp), ami 120 napos kúrákat jelent, mely után 1-2 hónap szünet tartása javasolt. Erre leginkább azért van szükség, hogy ne kényelmesítsük el a szervezetünket, és a tápanyagok magas biohasznosulását, ezzel a kúra sikerét megőrizhessük.

Ezért magam is azt tanácsolom, hogy az Ashwagandhaból tarts most szünetet.

Kezdj bele egy tisztító kúrába a Puridren koncentrátummal, mely gyógynövényeivel segíti a szervezet méregtelenítését és a sav-bázis egyensúly helyreállítását. Ha pedig a salakanyagok nem lassítják a szervezet, az anyagcsere is beindul.

Mellette fogyassz prebiotikus rostokat, melyek nemcsak az emésztést támogatják meg, de a bélflóra egyensúlyát is támogatják – ennek az egyensúlynak a felborulása áll a hátterében a hízásnak.

Végül pedig segítségedre lehetnek a Pszichobiotikumok. A pszichobiotikumok olyan probiotikumok, melyek teljesen természetesen és mellékhatások nélkül csökkentik a stresszt, elősegítik a jobb alvást. Ha 30 nap után úgy érzed, hogy még mindig plusz kiegészítésre van szükséged a jobb alváshoz, kezdj el gyógynövényes relax cseppeket fogyasztani.

Habár a pre-és probiotikumok gyógyszer mellett is biztonsággal fogyaszthatók, a Puridren és a Lietoson csepp fogyasztása előtt kérlek, kérd ki az orvosod véleményét, hogy szükség van-e esetleg a gyógyszeradag módosítására. (A gyógyszerek nevét moderálnom kellett, köszönöm a megértésed.)

A kúraidő minimum 60- maximum 120 nap, és mindenképpen várom visszajelzésedet, hogy hogyan érzed magad.

Végül pedig adok neked egy linket, ahol egy összefoglaló írást találsz változókorral kapcsolatban, itt további hasznos tanácsokról olvashatsz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita