Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kislanyom 6 éves, refluxos. Kicsit a gyümölcscukor szintje is magasabb, de nem gyümölcscukor érzékeny. Mit ajánlana neki a refluxra,és probiotikumként, illetve stresszre, és immunerősítőként? Köszönöm a válaszát. Üdv: Mónika

2020-12-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és egyre több köztük a gyerkőc is. Ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei. Ezt érdemes megtenni a kislánynál is. 

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. A Lietoson relax cseppet már 3 éves kortól alkalmazhatjátok, de ezzel nem kerülhetjük meg a kiváltó ok feltárását. Ugyanis, amíg nem szüntetjük meg a stresszhelyzetet, addig a tünetek sem fognak tartósan javulni.

Mindezek után jöhetnek csak az olyan célzott tápanyagok, amelyek a reflux ellensúlyozására szolgálnak. A Fermentált papaya koncentrátum jótékony tulajdonságait a fermentálás során felszabaduló Saccharomyces boulardii nevű probiotikumnak köszönheti. Élősködőellenes, könnyíti az emésztést, nyugtató hatású az emésztőrendszerre: túl sok gyomorsav esetén is segítséget nyújt, de gyomorsav hiányában is lehetővé teszi a tökéletes emésztést, a mesterséges antacidumok mellékhatásai nélkül. A koncentrátumhoz antioxidáns Noni kivonatot is adtak, ami még tovább növeli hatékonyságát.

3 éves kortól fogyasztható, a felnőtt adag felét, azaz 15 ml-t adj étkezés előtt a gyerkőcnek. A napi adagban 1,7 g ch van, ebből 1, 45 g cukor. Amennyiben cukorfelszívódási problémák vannak esetleg, és diétázni kell, ezt érdemes beleszámolni a diétába. (Fruktózérzékenység esetén pedig nem javasolt a fogyasztása).

A Ferzym® bélflóra ampulla 7 milliárd élő probiotikumot és az őket kolonizáló prebiotikumokat tartalmaz. Segít a bélflóra egyensúlyának helyreállításában. Mivel a bélflóra egészsége adja az immunrendszer egészségének 70 %-át, így hozzájárul az immunrendszer egészségéhez is.

További gyermekeknek való immunerősítőinkről a kiemelésre kattintva olvashatsz bővebben.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita