Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kislányom 10 éves és a napokban látásvizsgálaton voltunk, ahol megállapították, hogy mindkét szemére -0,5 dioptriás lencsére van szükség. Lenne esetleg valamilyen javaslatod, amivel megakadályozhatnánk a további romlást, esetleg a nyári szünidő alatt visszajönne a látásélessége? Másik kérdésem: családban előforduló xanthelasma kimetszés nélkül eltüntethető-e? Válaszaid megköszönve, üdvözlettel: V. Bernadett

2017-06-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves V. Bernadett!

Nagyon fontos lenne megtudni, hogy mi a kislányod látásromlásának oka, van-e olyan háttérben zajló egyéb betegség, ami összefüggésbe hozható ezzel a diagnózissal. Egy biztos, hogy addig is Omega3 zsírsavakkal  és egy világszabadalommal védett szemvitaminnal  tudunk támogatást nyújtani, kiegyensúlyozott vegyes étrendje mellett. Ráadásul az Omega3 zsírsavak egyéb jótékony hatásait is élvezhetjük, hiszen a szülők ezt a tápanyagot a tanulás segítése okán is szokták adagolni a gyermekeknek.

Fentiekből kifolyólag nem tudunk olyan ígéretet tenni, hogy a látásélessége az iskolakezdésre megoldódna, hiszen annak még egyszer; számos kiváltó oka lehet.

Mindenképpen kérjetek további segítséget a szakorvostól, és végezzetek szemtorna gyakorlatokat is, melyekkel nagyon szép eredményeket lehet elérni.

Xanthelasmák a magas koleszterinszintet jelzik. Mindenképpen csökkenteni kell a koleszterinszintet, de még ez sem jelenti azt, hogy biztosan elkerülhető a kimetszés.

A koleszterinszint csökkentés összetett feladat. Étrendi és életmódbeli változásokat követel tőlünk. A rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban gazdag minőségi táplálkozás, a cukros ételek és italok feladása, illetve a testsúly normalizálása mind-mind feladat, hogy sikereket zsebelhessünk be. Mindezek mellett jöhetnek azok a tápanyagok, melyek támogatják a koleszterin és a vérzsír csökkentését, illetve védik a szív- és érrendszert.

És, ha koleszterinszint csökkentés, akkor felhívnám figyelmedet a máj – és az epe méregtelenítésére, mely rendkívül nagy segítség az egészséges koleszterin szint szempontjából, így nem véletlen, hogy az articsóka kivonata az egyik legsikeresebb természetes koleszterinszint csökkentő természetes kivonat. A készítményben a klorogénsav tartalom a meghatározó, mert annak észtere a cinarin, ami a hatásért felelős fő hatóanyag. A cinarin zöme azonban az Articsóka feldolgozása során keletkezik! 1950-től koleszterinszint csökkentésre, valamint a máj és az epehólyag stimulálására alkalmazzák. Az articsóka kivonata, nem csak csökkenti a koleszterin felgyülemlését a májban, de az epén keresztül növeli a koleszterin lebontását és kiválasztását is. Ily módon az articsóka e kettős tulajdonságával támogatást nyújt helyesen kezelni az emelkedett koleszterinszintet.

A másik tápanyag itt is az Omega3-ak lesznek. Főként az EPA és DHA zsírsavak, melyeket nagy mennyiségben találunk meg a kislányodnak is javasolt Gold Omega3 kapszulában. 

Üdvözlettel;

Rudolf Rita