Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kipróbáltam a krémet és nagyon csalódott vagyok. Kétszer használtam napozáshoz (10-17óráig voltam kint) és egyszer szolihoz (9 percet voltam bent). Kreol bőröm van, hamar barnulok. Sajnos semmi változást nem vettem észre. Sőt, még annyira sem barnulok, mint krém nélkül. Ez mitől lehet? Szerettem volna csoki barna színt kapni, de sajnos semmi......

2018-05-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mária!

Mindenekelőtt fel kell hívjam figyelmed a mértékletességre!

Bár a szépen lebarnult bőr, egyben az egészségesség szimbóluma is lehet, fontos figyelembe venni a napon tartózkodás mennyiségét. Azt írod, hogy 7 órát tartózkodtál a napon, ami bizony közel egy munkanapnyi időnek felel meg, és még szoláriumban is voltál e mellett. Tehát látható, mennyi munkát fektetsz barnulásodba, de mindeközben a mértékletességről sem feledkezhetünk meg.

Így a legveszélyesebb időszakban, 11-15 óra között fontos távol maradni az extrém sugárzástól, egyéb időszakokban pedig az UV sugárzásnak is megfelelő fényvédő készítményre van szükség. Nem írtad ugyan, hogy melyik gyorsbarnító napozónkat használhattad, de ha csak a 6-os faktorszámút, akkor az a védőkapacitás nagyon kevés, huzamosabb napon való tartózkodás esetében.

De térjünk vissza a csalódottságod okához.

Bőrünk nem egyforma, a bőr színe, vagyis pigmenttartalma, (melanin termelésének aktivitása) és a fényre való reagálása alapján, hat típusba soroljuk azokat. Te valószínűleg - mivel írtad, hogy kreol a bőröd -, a IV. csoportba tartozhatsz. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban barnulsz, nem vagy hajlamos a leégésre, szeplősödére.

Az emberek általában ismerik bőrük teherbírását, állapotát. Nem lehetséges, hogy Te már elérted a bőröd barnulási limitjét? Ahonnan már nincs tovább? Ha ennyi időt töltünk napon, és ahhoz még gyorsbarnító spray-t  is használunk, ami melanin aktivátor összetevőivel (havasi gyopár őssejtek, tirozin- illetve hengeres szivacstök olaj) fokozza a barnulást, valószínűleg így lehet.

Ha már kisajtoltad melanin termelésedből amit lehetett, lehetséges, hogy belülről kell megtámogatnod bőröd barnulási folyamatait. Erre a feladatra kiváló lehet beta-SOLAR® névre hallgató napozóvitaminunk, amit a kiemelésre kattintva érhetsz el.


Szeretettel:

Somogyi Rit