Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kezdődő 1 típusú cukorbetegséget állapítottak meg nálam. Most állítom be gyógyszerrel a cukromat. Szeretném a lehető legkevesebb gyógyszert bevinni a szervezetembe, ezért kérem ajánljon a termékeik közül valami hatásos vércukorszint csökkentőt, ill.szeretnék 10 kg-ot a súlyomból is leadni. Válaszát segítségét előre is köszönöm! Ferenc

2018-12-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ferenc!

Az első és leghatékonyabb lépés az egészséges vércukorszint eléréséhez valóban a testsúly normalizálása, az étrend megreformálása, a rendszeres testmozgás beiktatása és a mindennapi stressz kiegyensúlyozása. Egyedül így lehet csökkenteni vagy a későbbiekben akár elkerülni a gyógyszeres kezelést, hiszen erre is volt már példa. 

Mivel a testsúlycsökkentő és vércukorszint szabályzó diéta is a szénhidrátok számolására, a rost- (nagyon fontos, hogy több rostot egyél) és fehérjebevitel növelésére épül, első körben ez már önmagában is csökkenteni fogja a súlyodat. – csakúgy, mint a bőséges folyadékbevitel, és a napi többszöri étkezés, ami egyszerre kis adagokról szól, hiszen az a vércukorszint szabályzás mellett ez, az egész emésztőrendszerre kímélő hatású, ami az anyagcsere serkentésből is kiveszi részét.

A reggelt indítsd psylliummal, de készíthetsz zabbólchia magbólgoji bogyóból  is reggelit. Sőt, választhatod az Expressz diéta kész zabkásáit is, melyekhez csak vizet kell adni. Ebéd és vacsora előtt (vagy közben) pedig 1-1 mokkáskanál, 100%-os fekete köménymag olajat  is bekanalazhatsz, hogy fokozd a kúra eredményességét.

Ha kialakultak az étrend- és életmódbeli változtatások, akkor célzott tápanyagokkal is kiegészülhet a kúra. Ilyen a kapormag őrlemény koncentrátum, amit kúraszerűen 120 napig fogyaszthatunk, majd a szünetben válthatsz a mikronizált és inulinnal dúsított fekete áfonya kivonatra, mely növényi inzulinként ismert kivonat, a vércukorszint szabályozásához.

A kiemelésekre kattintva bővebben is tudsz olvasni.
Sok sikert a kúrádhoz:
Somogyi Rita