Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Két oldalt eléggé megritkult a hajam. Már az ősszel szedtem 2 doboz Bio Silica-t, most ismét elkezdtem, de sajnos nálam még semmi változás nem történt. Azt szeretnèm kérdezni, h tudsz-e még valami mást is javasolni ami így 57 évesen hatásos lehet? Jelenleg most szedek: c, d vit. Krill olajat, Q 10-t. Előre is köszönöm mielőbbi válaszodat! Márti

2018-01-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Márti!

Először is, fel szeretném hívni figyelmed, a kúraidők fontosságára. Például a Bio Silica® esetében a 2 dobozos mennyiség, mindössze 30 napra elegendő adag. Ugyanakkor annak minimumkúrája is 60 napig tart, és a Te estedben - amikor erőteljesebb a ritkulás - ez a kúraidő is kevés, és azt a maximum kúraidőig, vagyis 120 napig kell kitolni. Sőt van, akinek a 120 napos kúrát is érdemes megismételni egy 4 hetes szünet után.

Továbbá a hajhullás sajnos egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Ezért célzottan is akkor tudunk segíteni, ha megismerjük ezen kiváltó okokat.

A két oldali ritkulás hátterét leggyakrabban, hormonális egyensúlyvesztés adja, amikor a tápanyag hiányból fakadó hajhullásos panaszokra ajánlott Bio Silica® kivonatot, egy természetes hormonrendező kivonattal, a magas gamma-linolénsav tartalmú, Ligetszépe olaj kapszulával  egészítjük ki. Az adagolása ennek a terméknek ilyen esetekben eltér az általános napi 1 szemtől, és napi 3*1 szemre változik. Mellette a C és D-vitamin mennyiséget is növelni kell, és ez 2000mg C-vitamint és 4000IU egység D3-vitamint jelent naponta.  

Igencsak gyakori kiváltó ok a stressz is, ami egyébként is tovább növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat is adagolhatunk a fenti kiegészítők mellé, és azt még Mikronizált sörélesztővel is kiegészítjük.

És, ha már a hormonális egyensúlyvesztéssel kezdtem, szeretném megjegyezni, hogy a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége is egyre gyakoribb jelenség, és bizony hajritkulással is párosuló állapot. Ha tudunk erről, akkor ebben az esetben általánosan 3 tápanyagra bizonyosan szükség van (független, hogy alul- vagy felülműködő, esetleg autoimmun eredet-e); az egyik az általad is fogyasztott D3-vitamin, a másik a szerves szelén, míg a harmadik a szerves cink kiegészítő.

Egyszóval sokféle kiváltó ok lehet a hajhullásnak, és bár a kiegészítőket kombinálhatjuk egymással, és természetesen külsőleg is használhatunk hajhullási elleni samponokat és hajcseppeket, mindezen kiegészítők mellett életmódváltásra is szükség van, pl,.: tudatosabb táplálkozásra, rendszeres testmozgásra és bőséges folyadékbevitelre!  

Minden felsorolt termékről részletesen tudsz olvasni, ha a szövegben elhelyezett linkre kattintasz. 

De, ne feledd a kiváltó okok felderítése megkerülhetetlen, hiszen csakis akkor lehet célzott és személyre szóló az életmódváltás, és a plusz tápanyag koncentrátumok adagolása. Továbbá a siker érdekében meghatározó a kúraszerű alkalmazás.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita