Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Két kérdésem lenne egyszerre: 1.) A nyírfa nedvet szeretné sportoló fiam kipróbálni. Most verseny előtt kipróbálhatjuk úgy, hogy reggel éhgyomorra iszik 1 dl-nyit, esetleg higitva 5 napig (így egy üveggel próbálva)? Amennyiben úgy érzi, hogy jobban bírja a terhelést, akkor így egyszer-egyszer tehet így egy kúrát? 2.) Szeretném a zöldkávébab kapszulát kipróbálni. Vércukorszint szabályzás, nassolási vágy csökkentés miatt elsősorban. Bár a koleszterin csökkentő hatása sem lenne kellemetlen mellékhatás. Épp kezdem a kombinált multivitamin kúrát. Ebben az esetben most ugye kihagyhatom a szerves króm plusz bevitelét? Köszönöm a válaszokat: Kati

2019-02-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

A Nordic Koivu® nyírfanedvvel  2005 óta folynak vizsgálatok, és már 2009-ben alá is támasztotta az Össz-Orosz Mozgáskultúra és Sport-kutatóintézet, a sportban való felhasználásának lehetőségeit, miszerint az ital:

1. Alkalmas a test folyadék-elektrolitikus egyensúlyának megőrzésére fizikai teherbevétel idején

2. Azonnali regenerációt biztosít maximális intenzitású erőgyakorlatok mellett is

3. Csökkenti az izomláz kialakulását a fokozott fizikai aktivitást követően

Az általános ajánlott fogyasztása valóban napi 50ml, minimum 40 napon át. Viszont verseny alatt többet is érdemes fogyasztani belőle (a gyakorlatok alatt 200 ml-es adagmennyiségig, és 500 ml-ig a gyakorlatokat követően), mert egyáltalán nem nehezíti el a gyomrot, és gyors regeneráló képessége, amit a fanedv a kolloidális összetevőknek köszönhet, természetes „doppingszerré” teszi a terméket. 

Hígítani nem szükséges.

A Vita-min ® plus multivitamin készítmény   mindössze 50 mcg krómot tartalmaz, ami szükséges a normális zsíranyagcseréhez, köztük a koleszterinéhez is (csökkenti az LDL és növeli HDL koleszterinszintet), illetve támogatja az immunműködést azzal, hogy csökkenti a kortizol szintjét és növeli az immunoglobulinok mennyiségét.

Ha azonban a krómbevitellel a testsúlycsökkentő diétánk eredményességét szeretnénk fokozni, illetve vércukorszintünkre pozitív hatást gyakorolni, akkor emelnünk kell a dózison. Fogyassz a

szerves króm tablettából, a napi ajánlott mennyiségben, ami 200 mcg és ami a vitaminban található krómmal együtt is csak, mindössze 250 mcg krómot jelent majd. A napi krómbevitel egészen 600mcg-ig emelhető, de a legújabb kutatások szerint indokolt esetben, jelentős túlsúly, súlyos cukorbetegség esetén, akár 1000 mcg-ig is növelhetjük a napi adagot.

Azonban, arra kérlek ügyelj, hogyha a vércukorszinted miatt gyógyszeres kezelés alatt állsz, egyeztess kezelőorvosoddal is a kúra megkezdése előtt, hiszen szükség lehet a cukorgyógyszer adagjának módosítására.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita