Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Két kamasz gyermekünk van, akik a mai világból érkező tetemes terhelést kapnak mind fizikailag, mind idegrendszerileg. Lányunk 15 éves, fiúnk márciusban lesz 13. Szeretnénk megtámogatni őket célirányosan Anatur készítményekkel. Mindketten C vitamin 1000-t és krill olajat szednek jelenleg. A fiúnk elég válogatós, a napi Actimelben lévő gyümölcsön kívül csak ritkán fogyaszt friss gyümölcsöt, zöldséget is inkább csak levesben. Lányunk arca meglehetősen pattanásos, ő mindenevő. Légy szíves, ajánlj nekik természetes támogatókat! Köszönettel: Neubergerné Berta Barbi

2018-11-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Barbi!

Mivel az immunrendszer 70%-át a bélflóra adja, annak restaurálása fontos feladat, ha az ellenálló képességet szeretnénk fokozni. A bélflóra támogatásához nagyszerű választás egy szinbiotikum, az 1000 mg-os RETARD C-Vitamin  és a Gold KRILL™ Krill olaj  kivonat mellett.

Sajnos az is igaz, hogy a mai gyermekek tetemes terhelésnek vannak kitéve, mind fizikailag, mind szellemileg. Pont ezért nagyon sok szülő választja az adaptogén gyógynövényeket  kiegészítőként, mert azok a szervezet stresszhez való alkalmazkodását segít elő, mindenféle mellékhatás nélkül, és még a belső elválasztású mirigyek egyensúlyához is hozzájárulnak, ami igen hasznos élettani hatás a tinédzser korban.

Az is gyakran előfordul, hogy egy fejlődésben lévő gyermek nem szívesen fogyaszt gyümölcsöt vagy zöldséget. Pedig jól tudjuk, hogy rendkívül fontos ebben a korban a minőségi tápanyagok bevitele. Ha fiad szereti a joghurtot, akkor adj neki hozzá kendermag proteint, mely magas biohasznosulású fehérjéi mellett, Omega zsírsavakat, rostokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Jó választás a Zöld búzafű italpor  is, magas ásványi anyag, vitamin és aminosav tartalma miatt. Rágcsáljanak a gyerekek goji bogyót, ismerkedjenek meg a Chia maggal  – vagy éppen a belőle készíthető pudinggal! -, nassoljanak mandulalisztet, készíts nekik köles fasírtot (isteni finom!), köretként egyenek bulgurt  amihez sült almát kínálsz, kanalazzanak hidegen sajtolt olajokat.. egyszóval ma már igen furfangosnak kell lenni az ilyen korú gyermekek tejes értékű táplálásával. :)

Lányod pattanásaira használjátok belsőleg a Ligetszépe olaj kapszulát, külsőleg pedig az aCknes®gélt  és az aCknes® tapaszt. A Ligetszépe olaj esszenciális zsírsavai (linolénsav, gamma-linolénsav) hozzájárulnak a hormonális rendszer kiegyensúlyozásához, és a haj, bőr, köröm egészségéhez. Az aCknes® gél és tapasz fő hatóanyaga a 38%-os terpén tartalommal rendelkező ausztrál teafa olaj, mely erőteljes baktérium és csíraölő, valamint gyulladáscsökkentő hatással bír.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita