Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Két dologban is szeretném a segítségedet kérni! 13 éves versenysportoló fiamnak milyen táplálékkiegészítőket ajánlasz a nagy terheléshez ( mindennap 2 edzés, egész nyáron edzőtábor) 180 cm és 90 kg. A másik kérdésem saját magammal kapcsolatos, 3 éve szédülök, zsibbad az arcom, folyamatosan fáradt vagyok, rosszul alszom, folyton kialvatlan vagyok. Kivizsgálásokra járok, nem találtak semmit. A neurológus szerint szorongás okozza. A pszichoterápia eddig nem hozott javulást. Gyógyszert nem szedek, viszont elkezdtem az itt kapható Stress Controlt szedni, még nem tudom használ-e mert még csak 5 napja szedem.( PCO-m és pajzsmirigybetegségem is van). Tudnál esetleg javasolni a szédülésre, zsibbadásra valamit? Köszönöm szépen előre is a segítségedet!

2019-07-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tímea!

Menjünk sorban. Össze is állítottam a fiadnak egy „csomagot”, melyben a következő tápanyagok szerepelnek:

Nordic Koivu ® bio nyírfanedv: a természet „izotóniás” itala, gondoskodik szellemi és fizikai erőnlétünkről, azonnali regenerációt nyújt maximális intenzitású terhelés mellett is, valamint csökkenti az izomláz kialakulásának esélyét.

-   Gold Omega3® halolaj kapszula: Ez a higanymentes halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmazza az EPA és DHA zsírsavakat. Ezek az esszenciális zsírsavak hozzájárulnak a szív-és érrendszer, az immunrendszer egészségéhez, a gyulladások csökkentéséhez, és különösen fontos a bevitelük akkor, ha valaki sportol, mint ahogy a fiad is teszi.

C+D+K2 vitamin: ez a tabletta három alapvitamin nagy dózisú kombinációja, amellett, hogy gondoskodik az immunrendszer egészségéről, növeli a fizikai erőnlétet és fokozza a teljesítményt is.

Szerves zöldkagyló: bármilyen sportot is űzzön a fiad, egészen biztos, hogy ízületei nagy mértékben igénybe vannak véve. A zöldkagyló glükozaminoglikánjai segítik az új porc termelődését, egyúttal védik a meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Világszabadalommal védett Magnézium: a magnézium pótlás különösen fontos akkor, ha nagyfokú terhelésnek, fizikai aktivitásnak vagyunk kitéve. Ebben a kapszulában a magnéziumiont aminosav keláttal vettük körbe, ezáltal biztosítva a sejtszintű felszívódást és magas biohasznosulást.

Térjünk át a Te problémádra. A fáradtság betudható a pajzsmirigy alulműködésnek is, valamint magyarázható az alvásproblémákkal. Ez egy ördögi kör. Elképzelhetőnek tartom azt is, hogy első lépésként pajzsmirigyed egészségét kell visszaszereznünk ahhoz, hogy kellemetlen tüneteid megszűnjenek. Erre a kiemelésre 

 kattintva hasznos kiegészítőkről, valamint életmódbeli javaslatokról olvashatsz. Itt pedig a PCOS -sel kapcsolatban találsz tanácsokat.

A szédülésnek és a zsibbadásnak számtalan kiváltó oka lehet, azonban, ha neurológusod azt mondta, hogy szorongás az oka, akkor a lehető legjobb választás a Stress Control®  kapszula. Mellette vesd be a LietoSon cseppet, ami segíteni fog a nyugodt és pihentető alvásban.

Továbbá pótold a magnéziumot, ehhez tökéletes választás a Chela-Mag B6®. Ugyanis a stressz gyakorlatilag „eszi” a magnéziumot, a magnéziumhiány pedig lehet kiváltója a zsibbadásnak. A mikronizált Ginkgo biloba értágító tulajdonsága pedig nagy segítség  szédülés esetén. A kúraidő minden esetben legyen 120 nap.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita