Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!! Kérném a tanácsodat hogy a Ganoderma gyógygombát szedhetem-e eggyütt a floxet és rivotril gyogyszeremmel amik nyugtatok és antidepránsok? Meg van vese kővem 4mm azt mondták hogy ezt kilehet pisilni de nem zavarja meg a gomba?Meg találtam pontosan mi kellene a miómámra. Vitaminok ásványi anyagok nyomelemek ezek csökkentik a panaszokat. A, C, E ,vItaminok, SZELÉN, FLAVONOIDOK,Jod, . Az E vitamin 400 iu,100-200 mikrogram szelén, jod 50mg, cink vitamin. Én a vitamin pluszt nézetem. Kérném a véleményed segitséged. Bocs ha tul sok amit kérek! De csak a válaszod után rendelnénk ha nem gond! Elöre is köszönöm!! Marika A d vitamin minél több annál jobb

2016-10-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Marika! Pecsétviaszgomba kivonatot nyugodtan fogyaszthatsz a gyógyszereid mellett, és a veseköved sem fogja megzavarni. Ez a gomba egy adaptogén kivonat, ahol a kulcsszó az adaptáción, azaz a tökéletes alkalmazkodáson van. Egy adaptogén növényi kivonathoz nem tudunk hozzászokni, az nem befolyásolja a gyógyszeres kezelésünket, mert olyan intelligens, hogy csak akkor hat, ha szükség van rá. Pl. egy adaptogén vérnyomás csökkentő növény, csökkenti a vérnyomását azoknál, akiknek magas, viszont hatástalan azoknál, akiknek normális. A tudománynak a mai napig nem sikerült ilyen precizitású készítményt előállítani. 300 gyógynövényből mindössze  1 rendelkezik ilyen jótékony hatással, és ilyen a pecsétviaszgomba is. Az adaptogén növények akkor és úgy hatnak, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk.

D-vitaminnál nem erősíthetem meg az állításod, miszerint minél több, annál jobb. Kétségtelen, hogy a szervezet D-vitamin szintje meghatározó az egészségünk szempontjából, mert minden sejtünknek szüksége van rá. Ugyanakkor ez a vitamin, valójában hormonként viselkedik, ezért az átlagos adagolástól (2000-4000IU), akkor térjünk el, ha azt orvos kifejezetten ajánlja, pl.: meddőség, pajzsmirigy alulműködés…stb. esetén.

Mióma esetén is az első lépés mindig az életmódváltás, ha ez nem történik meg, akkor csupán ásványokat és vitaminokat adagolva se várhatunk csodát.

Az életmódváltás természetesen érinti a táplálkozást, egyrészt annak összetételét, ami lúgos vagy bázikus legyen, kerülve a fehér cukrot, fehér lisztet, tejet, és bőségesen adagolva zöldségeket, és olyan gluténmentes gabonákat/álgabonákat, mint a köles, hajdina, barna rizs, quinoa, és amarant….

Másrészt az ételek elfogyasztása, időzítése sem mindegy. A napi 5-6 étkezés, ami egyszerre nem több, mint az ökölbe szorított kézfejünk, segít az egyenletes vércukorszint fenntartásában, továbbá tehermentesíti a legnagyobb méregtelenítő szervünket a májat. Mindkettő kulcsfontosságú, és nem csak miómában! Fontos még az alapos rágás, hiszen a fogak őrlésével már a szájban ellúgosítjuk az ételt, magasabb lesz a salakanyag távozás, és nő a tápanyagok felszívódása is.

Az életmódváltás részei a testmozgás, a fokozott folyadékbevitel, és a mindennapi stressz ellensúlyozása (egyrészt testmozgással, de egyéntől függően lehet keresni egyéb alternatívákat, mint meditáció, jóga, vagy masszázs).

Az ásványi anyagok pótlása fontos, erre tökéletes a világszabadalommal védett Vita-min® plus kapszula, de felhívnám a figyelmedet még egy kolloidális ásványokat, és szerves növényi vegyületeket tartalmazó fanedvre, amit Bio nyírfanedvnek hívnak. Ezzel a folyadékkal + életmódváltással képesesek vagyunk már 40 nap alatt miómákat visszahúzni! Ennek az ásványi anyagokban gazdag fanedvnek a tartósítószer mentes palackozása mögött, 10 éves kutatómunka áll, ami Ipari titokkal védett. 

Az ásványok több, mint 300- féle enzim működését aktiválják, ők kötik meg a savakat a szervezetben, vagyis lúgosítanak, jelenlétükben a szervezet képes további vitaminok szintetizálására és azok beépítésére.

Üdvözlettel; Rudolf Rita