Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, Kérdezted, hogy 9 éves korban miért van szüksége kisfiamnak a zöldkagyló kapszulára. Sajnos hat hete tornaórán olyan rosszul esett, hogy a térde megsérült. Az MRI vizsgálatból nemrég kiderült, hogy a combcsont és sípcsont porcállománya is jelentősen felritkult. Három hónap múlva lesz újra MRI, addig nem sportolhat, (csak úszást és kerékpározást engedett az orvosunk) de szeretnék neki valamivel rásegíteni a gyógyulásra. A zöldkagyló mellé a c vitamint is megrendeltük. Ezt olvastam egy korábbi hozzászólásban. Ez így elegendő? Ill. mennyi ideig tartson a kúra? Köszönöm válaszod, Szabóné Tóth Erzsébet

2017-11-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szabóné Tóth Erzsébet!

Köszönöm szépen, hogy megírtad. Csupán azért kérdezősködtem, mert vannak olyan tünetek, amik árulkodhatnak egy esetleges háttérben megbújó betegségről is. Szerencsére itt erről szó sincs.

Az Új-Zélandi Zöldkagyló főleg a C-vitaminnal együtt nagyon, sokat lendíthet a gyógyulás ütemén, hiszen összetevői nem csak közvetlenül támogatják az ízületeket, de a glükozaminoglikánok bevitelével a szervezetünk is aktivizálja magát az öngyógyítási folyamatok beindításával.

A kúraidő 120 nap legyen, és az orvos által javasolt mozgásforma nagyon fontos a gyógyuláshoz, hiszen a csont- és porcsejtek diffúzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a csontoknak és porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is. Fontos még a folyamathoz a bőséges folyadékbevitel.

Például ha megfelelő a szervezetünk vízháztartása, akkor az ízületek egészségéhez elengedhetetlen kollagén és hialuron termelés is erőteljesebb a szervezetünkben.

Külsőleg is ajánlok nektek egy krémet, ez pedig a NO-DOL® Glükozamin és MSM komplex krém. Naponta legalább kétszer alkalmazzátok a krémet az érintett területeken, és masszírozzátok be teljesen.

Egyébként a csontok és ízületek ilyen korban még nagyon gyorsan épülnek és fejlődnek, úgyhogy nagyon szépen helyre fog az jönni.

Kíváncsian várom a következő MRI vizsgálat eredményét is.

Mielőbbi gyógyulást kívánva:

Somogyi Rita