Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kérdésem lenne pajzsmirigy Túlműködéssel kapcsolatosan. TSH 0,01. Sokszor kell hirtelen WC-re mennem étkezés után. A hajam nagyon zsírosodik (kellemetlenül). Már fiatalon műtöttek pajzsmiriggyel, egyik lebenyem nincs is, mégis túlműködök. Ptopycil50-et szedek. Ilyen esetben szelént lehet szedni? Segít valamin? Köszönettel Mária

2017-02-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mária!

Nem csak, hogy lehet, de javasolt is a szelén fogyasztása. Sőt - pajzsmirigy rendellenesség esetén sokat javíthatunk állapotunkon, ha a Szerves szelén tablettát, Szerves cinkkel és D3-vitaminnal is kiegészítjük (kúraidő 120 nap), hiszen mindhárom tápanyag nélkülözhetetlen a pajzsmirigy egészségéhez.

Mit tehetünk még? Jusson eszedbe ezt követően a Szerves Ganoderma tabletta, amely alul- és túlműködő szervek esetén egyaránt bevethető adaptogén kivonat, tehát akár sima vagy éppen autoimmun pajzsmirigy alulműködés, és annak ellentéte; túlműködés esetén is bevethető.

Ugyanakkor ezek a tápanyagok sem az orvosi kezelést, sem pedig saját felelősségünket nem fogják kiváltani - ami ebben az esetben elsősorban a helyes életmódot, több mozgást, egészséges táplálkozást, bőséges folyadékfogyasztást jelenti - EGÉSZségünk visszaszerzése érdekében.

Üdvözlettel, Rudolf Rita