Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita :) Kérdésem az lenne hogy a Lipo+lapos has kúra vagy cotifibra bélradirt rendelnék és a concor nevű gyógyszert szedem nem befolyásolja a gyógyszert?

2018-01-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Dóra!

Sem a Lipo+ sem pedig a Cotifibra bélradír nem ellenjavallt béta-blokkolókkal párhuzamosan, azok hatásán nem változtat. Ettől függetlenül minden esetben ha gyógyszeres kezelés alatt állunk, egyeztetni kell a kezelőorvossal is mielőtt étrend-kiegészítő kúrába kezdünk.

Valamint a Cotifibra Bélradír és a Lipo+ két nagyon hasonló termék, hiszen mindkettő alapját prebiotikus rost adja. Leírom neked, hogy melyiket mikor javasolt alkalmazni.

A Cotifibra bélradírban a prebiotikus rost tartalom jelentősen nagyobb, 7000mg/tasak, ami a napi adag. Ezt a terméket elsősorban azoknak javasoljuk, akiket bélbetegségekkel diagnosztizáltak, ételallergiások vagy tüneteik több mint egy éve fennállnak.

Ha alakformálás a cél, illetve tüneteink, mint puffadás, szélsőséges emésztési zavarok… egy éven belüliek, akkor elegendő a Lipo+ koncentrátum is.

Érdemes odafigyelned mindkettő esetében a kúraszerű alkalmazásra. A kúraidő minimum 60, maximum 120 nap. És a kúrák között legalább 30 napos szünetet érdemes tartani.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita