Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kb. két hónapja kezdődtek a panaszaim. Először azzal jelentkeztek a problémák, hogy az emésztésem teljesen felborult. Elkezdtem püffedni, erős nyomást éreztem a gyomromban és több hetes hasmenésem volt.. Nagyon kellemetlen volt és a közérzetemet is teljesen elrontotta a fájdalom. Szinte semmit nem tudtam megenni. Több heti koplalás és kivizsgálás következett. Voltam vérvételen, hasi ultrahangon, kilégzéses laktulóz vizsgálaton, székletvizsgálaton, és csináltak a vérből lisztérzékenységre és tejérzékenységre is tesztet. Minden leletem negatív lett. Mindezek több hetet igénybe vettek. Közben nagyon erős diétát folytattam. Kizártam a tejféleségeket és a kenyeret is. Szinte csak a minimális táplálékot vittem be. Aztán olvastam az Ibegorast nevű gyógynövény készítményről és elkezdtem azt szedni. A puffadás és a feszítő érzés is elmúlt, és a székletem is helyreállt, de nagyon fáradékony lettem, ráadásul kiütések is jelentkeztek valószínűleg valamelyik gyógynövénytől. Azt vettem észre, hogy kedvetlen, erőtlen lettem. Sokszor igen nagy erőfeszítést jelentett a napi dolgok elvégzése. Ekkor gondolkodtam el azon, hogy lehet, hogy az egész pszichikai alapon alakult ki. Sok a stressz, rohamléptekben zajlik az egész napom és elfáradtam fejben és úgy éreztem, hogy jó úton vagyok a depresszió felé. Ekkor találtam rá az Anatur honlapra és itt találtam meg a Sterss Control nevű készítményt. Vettem is belőle, illetve emellett még vettem a mikronizált citromfű készítményből valamint a C+D3+K2 vitaminból. Most két napja szedem őket az előírtaknak megfelelően. Az első nap még éreztem némi javulás ( kicsit késöbb kezdtem elfáradni, és a kedvem is némileg javult. A második napon viszont erős visszaesést észleltem. Már reggel nyolckor ( az adagok bevétele után 1 órával ) erős fáradtság tört rám, mellette erős belső izgalom. Elképzelhető, hogy a készítmények az első időszakban felerősítik a tüneteket? Vagy egyáltalán jó összetételben szedem őket? Lehet, hogy máshogy kellene kombinálni? Segítségét előre is köszönöm. Várom válaszát

2018-08-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves István!

Az az igazság, hogy 2 nap alatt sajnos nem tudsz sok mindent megtapasztalni sem a gyógynövényektől, sem a vitaminoktól, mert azokat mindehhez kúraszerűen kell alkalmazni. Sajnos, ha a kiváltó okok nem enyhülnek, akkor ez is nehéz lesz. Te magad írod le az igazságot: „Sok a stressz, rohamléptekben zajlik az egész napom és elfáradtam fejben és úgy éreztem, hogy jó úton vagyok a depresszió felé.”

Az étrend-kiegészítők önmagukban ezt, nem tudják megoldani. A változásoknak egyszerre kell megtörténni, hogy sikereket zsebeljünk be. Lassítani, a stresszt legalább rendszeres testmozgással ellensúlyozni és tudatosabban táplálkozni, aminek részei a célzott tápanyagok, mint a C+D3+K2-vitamin, az adaptogén gyógynövények és az olyan természetes görcsoldók, mint a citromfű, ami egyébként az emésztőrendszer regenerálásából is kiveszi részét.

Összességében tehát kiváló kiegészítőket válogattál össze stresszes, pörgős mindennapjaidhoz, de ami a Stress® Control kapszula, a mikronizált citromfű kivonat, és a C+D3+K2 vitamin valós hatásához szükséges, az az idő, és a türelem. A természetes hatóanyagok felszívódásához, optimális hasznosulásához nem elég 2 nap. Ahogyan a panaszok és tünetek kialakulása is hosszú hónapokat, esetleg éveket vesz igénybe.  2 napi alkalmazás alatt, inkább valószínű, hogy pszichésen érezted ezeket a hatásokat.

Ezért is hívjuk fel mindig vásárlóink figyelmet a kúraidők fontosságára, melyek minimum 60 és maximum 120 naposak. A kúraidőket mindig az egyén „állapota”, egyensúlyvesztésének mértéke (tünetei, betegségei) határozzák meg, és ilyen esetekben (szintén személyre szólóan) további kiegészítőkkel is hasznos dúsítani az étrendet, mint szinbiotikumok, és magnézium. Jó lenne, ha rosttal  kezdenéd a napod, és olyan tápanyagokban gazdag reggelit készítenél, aminek része a goji bogyó, a chia mag, egy friss alma, és egy kis aszalmány. Ebéd és vacsora után is igyál meg 1-1 evőkanál Omega3 zsírsavban gazdag olajat, ami olajozza az idegrendszert és fokozza a fizikai, szellemi aktivitást.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita