Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kb. 3 hete szedem a ligetszépe olaj kapszulát, bár egyenlőre még nem tapasztaltam a hajhullásomban javulást, azért nem adom fel, szedni fogom. Annyi lenne a kérdésem, hogy itt Szegeden lehet-e valahol kapni ezt a terméket, vagy csak rendeléssel juthatok hozzá. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kovácsné Zsuzsi

2018-12-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsi!

Teljesen természetes, hogy 3 hét után nem szakítjuk meg a kúrát, hiszen 120 napos kúraidőben kell gondolkodni, ahol az eredmények - az egyensúly vesztés mértékétől függően –, általában a kúra felénél tapasztalhatók.

A hajhullás egyébként is egy olyan tünet, aminek hátterében számtalan kiváltó ok állhat. Az egyik ok a hormonális egyensúlyvesztés, amihez hatékony támasz lehet a Ligetszépe olaj, a benne lévő gamma-linolénsav tartalom okán. Persze ez nem azt jelenti, hogy ehhez a kúrához ilyenkor nem kell igazodnia egy életmódváltásnak is, mint pl.: a rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel és a tudatosabb táplálkozás.

Gyakori panasz a pajzsmirigy nem megfelelő működése is, ahol ezt a zsírsavat, szerves szelénnel, szerves cinkkel és D3-vitaminnal is érdemes kiegészíteni.

A hajhullás másik gyakori kiváltó oka a tápanyaghiány. Ebben az esetben célzott kiegészítő lehet a Bio Silica® kivonat, melynek összetevői tápanyagokkal látják el a hajhagymákat, fokozzák a keratin képződést és javítják a haj szerkezetét.

Gyakori tápanyaghiány az alacsony vasszint. Érdemes megnézetni, hogy célzottabban tudj segíteni magadon. Tápanyaghiány gyakran párosul emésztési zavarokkal és bélgyulladásokkal, ahol a kúrát szinbiotikumokkal és célzott, gyulladáscsökkentő diétával kell kiegészíteni. 

A hajhullás harmadik gyakori kiváltó oka a stressz. Ilyenkor a szervezet stresszhez való alkalmazkodását elősegítő gyógynövényeket ajánlunk, mint amilyen a Stress® Control adaptogén kivonatai.

A stressz ráadásul felerősíti bizonyos tápanyagok hiányát, például B-vitaminok, vagy magnézium alacsony szintjét eredményezi. Ha ez a kiváltó ok, akkor ezeknek a tápanyagoknak a pótlása is fontos szerepet kap.

Összességében a hajhullásnak több kiváltó oka is lehet. Én most a leggyakoribb eseteket írtam le. A kiváltó okok felderítéséhez szükség van önismeretre, hogy el tudjunk valamelyik irányba indulni. Az esetek többségében ez elegendő ahhoz, hogy megállítsuk a hajhullást. Ha nem, akkor sajnos nem lehet megkerülni a szakorvosi segítséget, hogy elkezdődjenek a kivizsgálások. Egy biztos, hogy az életmódváltás és bizonyos alaptápanyagok étrendi dúsítása, csak hasznunkra válik. Csak nyerhetünk velük, veszteni valónk egész egyszerűen nincs.

És végül. Az általunk forgalmazott termékeket bármelyik gyógynövény szaküzlet le tudja rendelni a forgalmazótól, a Natur Tanya® nagykereskedéstől közvetlenül, ahogy mi is tesszük. Honlapjukon látok is szegedi viszonteladói címet, melyet a kiemelésre kattintva tudsz elérni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita