Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kb 2-3 éve szedtem szerves máriatövist 120 napig ,akkor nagyon jót tett.Azóta valahogy elmaradt,de érzem szükségem lenne májtisztításra,Többféle betegésgem is van ,amikre gyógyszert szedek.PCO ,ami miatt 20 évvel ezelőtt kivették a méhemet ,fiatal koromtól van hipertóniám ,és PCO miatt kialakult kb 3 éve a diebetes 2,gyógyszerrel kezelhető.Természetsen minden évben járok hasi UH-ra ,megállapították a zsírmájat és a laborértékeim is mutatják az anyagcserebetegség tüneteit.Ja és 2007-ben kivették az epehólyagomat is.Redszersen szedek Legalont,az segít a nehezebb ételek emésztésében és persze a diabeteszre szedett gyógyszerek (Metformin,Janumet)sem segítik sem a máj ,sem a hasnyálmirigy tökéletes működését.Sokat fáj a gyomrom ,a jobb bordaív alatt ,a hátam ,persze a mozgás lehetne több is tudom.Próbálok diétásan étkezni ,de nem könnyű.Jelenleg a vírus miatt szedek nagy mennyiségű C vitamint 2000Mg-ot és Dvitamint 2200NE-ből kétszer naponta.Ja és persze túlsúllyal is küzdök.Szedhetem e ezek mellett a Hepaplust,vagy a szerves Máriatövis kivonatot és ajánjla e a Lecitint mellé?Várom válaszát ,köszönettel:Nagy-Tóth Mónika

2020-05-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

Zsírmáj esetén valóban a máriatövis, a Hepaplus és a Lecitin az alapkiegészítők, melyek együttes alkalmazásával még jobb eredményt érhetünk el. Azonban önmagukban, életmódváltás nélkül, ami a cukorbetegség, a PCOS és a túlsúly miatt is fontos lenne, nem vezetnek sikerre. A kiemelésre kattintva életmódbeli tanácsokról és további hasznos kiegészítőkről is olvashatsz. PCOS-el kapcsolatban is adok Neked egy összefoglaló írást. Kérlek, böngészd át őket, és ha kérdésed merül fel az olvasottakkal kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal.

Ami biztos, hogy mivel gyógyszeres kezelés alatt állsz, az étrend-kiegészítők alkalmazása előtt egyeztetned kell kezelőorvosoddal is, hiszen szükség lehet a gyógyszeradag módosítására.

Üdvözlettel:

Somogyi