Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, kaptam már választ a női egyensúly komplex és ligetszépe olaj fogyasztással kapcsolatban. A kérdés a vizháztartással volt kapcsolatos. Akkor nem írtam meg, hogy a konkrét problémám az, hogy pár nap alatt a súlyom 1-2 kilóval több lett és folyamatosan gyarapodik. Az étkezésemen nem változtattam, mozogni is szoktam. Szinte félelmetes ez a súlygyarapodás (vagy víz visszatartás), soha nem tapasztaltam még ilyet. Gyógynövény kapszulákat is használok (zsálya, barátcserje, vasfű) lehet hogy túlzásba estem? Köszönöm a választ! Csilla

2023-05-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Csilla! 

A vízvisszatartásnak (amit a testünkben felesleges vízként érzékelünk), számos oka lehet, többek között:

  • Túlzott konyhasó (NaCl) fogyasztás
  • Kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend
  • Magas hőmérséklet
  • Fizikai inaktivitás, mozgásszegény életmód
  • Némely gyógyszerek (köztük a fogamzásgátlók)

Elképzelhetetlen, hogy a Női egyensúly komplex termékben levő összetevők súlygyarapodáshoz vezetnének, egyrészt azért, mert a napi adag kalóriatartalma 12 kcal, másrészt azért, mert a benne lévő összetevők jótékonyan befolyásolják a hormonális háztartásunkat.

Az életmódbeli tényezők mind-mind hatással lehetnek a vízvisszatartásra, így látatlanba nehéz lenne egyértelműen megnevezni a kiváltó problémakört. Tény, hogy túlzásba sem szabad esni az alkalmazott termékekkel kapcsolatban, hiszen ezek egymással levő kölcsönhatása nem teljesen tisztázott, és gondos szakirodalmi áttekintést igényel.

Ha a fent megnevezett testsúlytömegnövekedés nem múlik el, azt javaslom, hogy kérd ki kezelőorvosod véleményét. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita