Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kaptam egy zsírödéma diagnózist, amivel nem tudok megbékélni. Kell, hogy legyen valami ellene. Vettem egy nyirokmasszázs készüléket és egy kavitációs zsírbontó gépet, amit itthon használok. Szobabiciklizem kompressziós harisnyában és a helyzet csak romlik. Egyenlőre a térdem körül van zsír, de ha ilyen ütemben terjed, gondolom miinél hamarabb kellene tenni valamit. Állítólag kordában tartható. Ebben szeretnék segítséget kérni. Köszönettel!

2020-09-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Edit!

Először is, azzal kell kezdenem, hogy a zsírödéma (lipödéma), és az egyes esetekben hozzá kapcsolódó nyiroködéma (lymphoedema) nyirokrendszeri zavar, aminek kezelése természetesen szakorvosra tartozik. Így az étrend-kiegészítők alkalmazását is orvosunkkal kell megbeszéljük, annál is inkább, mert ezeknek a betegségeknek különböző szakaszaik, stádiumaik vannak, különböző kiváltó okkal (a kiváltó okot is mindig kezelni kell), és ebben személyre szólóan csak a kezelőorvosod dönthet.

Mire a lip-, és nyiroködéma kialakul, abban van pár év ennek megfelelően a változáshoz is idő kell és természetesen Neked is tenned kell hozzá, méghozzá étrendeddel és életmódoddal. A mozgást ne hagyd abba, de hogy pontosan számodra melyik a megfelelő mozgásforma, azt is célszerű szakemberrel egyeztetni. Mellette gondoskodj a bőséges folyadékbevitelről. A vízbe olyan koncentrátumot is oldhatsz, mint a Puridren® főzet, ami hozzájárul a nyirokkeringés egészségéhez.

Csökkentsd a szénhidrátot, napi 160-180gramm közötti értékre, emelj a rost fogyasztáson is, és kezdd a reggelt psylliummal, illetve hagyd el az étrendből a nyákosító finomított cukrot, a fehér lisztet és a tejet.

Ha ez megvan, akkor, de csakis akkor jöhetnek a kiegészítők, melyek fokozzák, felgyorsítják az eredményeket.

Az egyik ilyen koncentrátum a Gambe Slim® főzet, melyet maximum 120 napig fogyaszthatsz, utána tarts egy hónap szünetet.

Mivel a panasz összefüggést mutat a máj és a belek egészségével is, ezt a főzetet egészítsd ki articsóka kivonattal és nagy dózisú, prebiotikus rostanyaggal, pluszban, itt ugyancsak maximum 120 nap a kúraidő.

Sok sikert a kúrádhoz! – és feltétlen várom visszajelzésed.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita