Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kamasz fiam allergiás. E miatt jobban kell az immunrendszerét "babusgatni", különösen télen. Olvastam, hogy a propolisz kiváló szer allergiára, sőt, akár tán meg is szüntetheti azt. Az eredeti propoliszt (szemcséset) nem tudja (akarja) megenni fiam. Gondoltam, megpróbálom a honlapon lévő szabadalommal védett cseppet. Eddig grafruit cseppet használtunk, nagy hatásfokkal, de úgy olvastam, a propolisz allergiásoknak sokkal jobban ható szer. Kérdésem, hogy ez igaz-e, és van-e értelme a grafruitot felváltva szedni propolisz cseppel? Köszi: Kati

2018-08-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Látom, hogy egy másik levelet is írtál, amiből kiderül, hogy kamasz fiad aktív sportoló és nem csak allergiával küzd, de az erőnlétét is szeretné fokozni.

Az igaz, hogy egy allergiás egyén, ha egész évben „babusgatja” immunrendszerét, akkor évről-évre csökkenteni lehet az allergiás tüneteit. Ugyanakkor nem írtad, hogy kisfiad mire allergiás, vagyis mi az az allergén, amire immunrendszere túlzottan kezd el reagálni. Potenciális allergén található leggyakrabban a poratkában, háziállatokban, pollenekben, rovarokban, penészben, latexgumiban, ételekben és néhány gyógyszerben.

Az atópia az allergiás betegség produkálására való genetikai (öröklött) hajlam. Ha egy atópiás személy allergénnel találkozik, olyan immunreakció alakulhat ki, ami allergiás gyulladáshoz vezet (vörös elszíneződés, duzzadtság).

A tünetek megjelenhetnek:

  • az orrban és/vagy a szemekben- pl. szénanátha
  • bőrben – pl. ekcéma
  • tüdőben – pl. asztma

Az allergia kialakulásában azonban óriási szerepe van az öröklött tényezők mellett, az életmódnak is. Így a változásokat is ezzel kell kezdeni.

  • 1. Rendszeres testmozgás – bizonyított, hogy enyhíti az allergiás tüneteket, és oldja a stresszt és szorongásokat, melyek szintén rontják egy allergiás egyén javulási esélyeit. Ugyanakkor az élsport, egy másik terület, ami rengeteg tejsavat is termel, és ahol az egyensúlyt a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyának támogatásával kell visszaszerezni. Ehhez kiegészítésként ajánlok figyelmetekbe egy gyógynövényes koncentrátumot, amit csak 1 palack szénsavmentes vízhez kell hozzáadni.

  • 2. Minőségi táplálkozás – zéró tolerancia minden olyan élelmiszerrel, ami savanyítja a testfolyadékokat, mint tej, fehér cukor, fehér liszt. Ha ezeket jó minőségű és friss alapanyagokra cseréljük, melyek magas tápanyag tartalommal rendelkeznek, képesek lehetünk javítani az immunrendszer túlzó reakcióján is.

  • 3. Tegyünk rendet a bélflórában! A bélflóránk az immunrendszer 70%-át adja, de csakis akkor, ha egészséges, és egyensúlyban van. Ehhez az szükséges, hogy 85%-ban azt a hasznos bélbaktériumok lakják. Étrenddel és szinbiotikummal együttesen, nagyszerűen lehet ezt az egyensúlyt visszaszerezni, és ezzel átvenni az irányítást az immunrendszer felett. Az egészséges bélflóra számos immunvédő anyagot és vitamint is termel, ami növeli az erőnlétet is.

  • 4. Csökkentsük a gyulladásokat! Erre tökéletes valóban az alkoholmentes Propolisz cseppünk   , különösen úgy, hogy maga a propolisz bár jó kiegészítő allergiás egyéneknek, a sima propolisz kivonatok okozhatnak allergiát, de ebben a változatban az allergéneket a gyártás során leválasztották egy hasznos baktérium segítségével. A propolisz hozzájárul a fizikai erőnlét javításához is.

  • 5. Harmonizáljuk az immunválaszt! Érdemes még az étrendet koncentrált Echinacea kivonattal   is kiegészíteni, melynek hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik, így a kivonat határozottabban léphet feI az immunvédelem, a megfázások és felfázások, allergiák, és bőrpanaszok területén (különösen ekcéma), mint a hasonló termékek. Ez a kivonat az erőnlétet is javítja!


Fenti kiegészítőket kúraszerűen 120 napig fogyasszuk, majd tartsunk szünetet, illetve a szünetben váltsunk C+D3+K2 – vitaminra  (ez a 3 alapvitamin testünk szinte minden rendszerét és funkcióját előnyösen befolyásolja), és grapefruit kúrára, de abból érdemes egy standardizált kivonatot választani, ahol más támogató kivonatokkal együtt, és egy ún. mikronizációs technológiának köszönhetően, a hatóanyagok több időt képesek a célállomáson, a belekben tölteni és ott kifejteni jótékony hatásukat.  

Összességében tehát nem egy étrend-kiegészítő fogja megoldani a panaszokat, hanem az életmódváltás, melynek egyik része, hogy az étrendet célzott tápanyag koncentrátumokkal is dúsítjuk.

A kiemeléseken keresztül tovább is tudsz olvasni.
Szeretettel:
Somogyi Rita