Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Inzulinrezisztenciára Merckformin xr 2000mg-ot írt fel az orvos. Szeretnék májtisztitás/védelem céljából hepaplust szedni. Lehet együtt? A merckformin hasmenést okoz ( azt olvastam ez idővel elmúlik majd, még csak másfél hete szedem) Szedjek probiotikumot? Esetleg valami hasmenés elleni szert vagy várjam ki míg magától rendbejön? Köszönöm a válaszodat, üdvözlettel: Heni

2020-08-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Heni!

Ugye tudod, hogy IR ellen az egyedüli hatásos gyógyszer az azonnali életmódváltás? A Merckformin mindössze ezt egészíti ki, de nem képes gyógyítani az állapotot önmagában. Valójában pedig nem mindenkinél okoz hasmenést, különösen nem azoknál, akik tartják a 160-180grammos szénhidrát diétát, a heti 4-5 x 1 órás testmozgást és a bőséges vízfogyasztást.  

Ha az életmódváltás nem történik meg, jön a 2-es típusú cukorbetegség. Ezért most nem a hasmenés ellen kell dolgoznod, hanem az egészségesebb énedért.

A májtisztítás és májregenerálás a Hepaplus articsóka kivonattal  igen hasznos kiegészítés. Sőt, mivel az IR mindig párosul májzsírosodással, ezért az articsókát, máriatövis és lecitin kivonatokkal is kiegészítheted a még jobb eredmények érdekében.

Ugyanakkor fontos tudnod, hogy a májtisztító kúra elején is előfordulhat lágyabb széklet, ami ugyancsak általában az első 7-15 napban jelentkezik, és ha bőségesen fogyasztunk folyadékot, illetve növeljük a rostfogyasztást, akkor gyorsabban megoldódnak a kellemetlen kísérő tünetek. 

Végül pedig adok Neked egy összefoglaló írást inzulinrezisztenciával kapcsolatban. Kérlek, böngészd át, úgy vélem, az itt megfogalmazott tanácsok számodra is hasznosak lehetnek.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita