Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Herpeszre tudna valami jót ajánlani? Régebben a Lizint ajánlották az néha használt is de ha már kijön akkor hiába szedem be akkor is eltart egy hétig míg elmúlik. Vagy ezt állandóan kéne szedni, hogy ne jöjjön ki többet? Teafaolajat is szoktam rá kenni, az leszárítja de a seb ott marad 1 hétig akkor is. Régebben a körzeti felírt rá egy gyógyszert és akkor nagyon sokáig nem volt de sajnos elfelejtettem a nevét. Mostanában elég gyakran van és jó lenne valamivel már kiűzni a szervezetből. Vagy az igaz hogy akinek egyszer volt az egész életében hajlamos lesz rá? Köszönettel:Rita

2015-02-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

A herpeszt, ha egyszer elkapta az ember, úgy az időről időre vissza fog térni, hiszen a vírus alvó állapotban van az idegsejtekben. Elég hozzá egy kis stressz, gyengülő immunrendszer és ismét előbújik.  Az apró, fájdalmas hólyagokat, amelyek általában az ember száján vagy a körül jelennek meg, a herpes simplex vírus-1 (HVS-1) okozza. De nem csak az ajkon jelenhetnek meg. Néha a száj belsejében, az arcon, sőt az orron vagy az orrban is. Ezek a leggyakoribb helyek, de a hólyagok bárhol megjelenhetnek a testen, a genitáliákat is beleértve. A genitális herpeszt tipikusan nem a HSV-1 okozza, hanem egy másik vírus, a HSV-2, és szexuális úton terjed. És bár a HSV-1 tipikusan ajakherpeszt okoz, a HSV-2 pedig genitális herpeszt, ezek a vírusok bármelyik helyen okozhatnak kiütéseket.

Természetes segítők;
Herpeszvírus-ölő belsőleg:
Olajfa levél kivonat
Fő hatóanyaga, az Oleuropein, amit erőteljes vírus, egysejtű paraziták (protozoák) és Candida ellenes tulajdonság jellemez. Az oleuropein, egy glikozid bomlásterméke az elenolsav és annak kalciumsója erőteljes vírusellenes hatású. Kitűnően elbánik a szemölcs-és herpesz vírussal is!  
Cink-biszglicinát tabletta
A Cink gátolja a herpeszvírus szaporodását, erősíti az immunrendszert, illetve az ajkak és a szájüreg, bőr felszíni szöveteit. Továbbá élvezheted széleskörű élettani hatásait is. Napjainkban különösen fontos a pótlás a kilúgozott földek után, mely csökkentette élelmeink cink tartalmát!
Spirulina tabletta
Ez a moszat aktív hatást fejt ki néhány burkos vírussal szemben, mint pl. a herpesz simplex. Mivel az immunrendszer erősítése megakadályozza, hogy a herpesz előbújjon a Spirulina azért is jó választás, mert immunerősítő tevékenységét több úton is végzi. 1. nagyszerű nehézfém kivezető. 2. rengeteg tápanyagot tartalmaz, amit ráadásul sejtszinten képes leadni, sejtfal nélküli szerkezete okán. 3. nagyszerű lúgosító, mely különösen fontos szereppel bír az immunvédelemben.


Fenti étrend-kiegészítőket érdemes kombinálni, ha vissza-visszatérő problémát jelent a herpesz. Továbbá; Herpesz-csillapító külsőleg: Teafa olajat neki! Persze csakis olyan teafa olajat használj, ami a hatásért felelős terpéneket nagy mennyiségben, minimum 30%-ban tartalmazza. A természetes herpesz ecsetelőt ezen felül is ki tudod használni, hiszen a kisebb háztartási sérüléseken át az öko tisztítószerként való alkalmazásig nagyon sokoldalúan használhatod fel, ezért egyetlenegy családi patikából sem hiányozhat!

Üdvözlettel; 

Somogyi Rita