Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Hepaplus es a cotifibra szedheto egyutt? Nem erolteti.meg a szervezetet? A belradir biztonsagos nem lesz hirtelen hasmeneses roham nap kozben? Koszonom.

2018-08-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erika!

Semmi akadálya a Hepaplus articsóka kapszula és a Cotifibra bélradír  párhuzamos alkalmazásának, olyannyira, hogy gyakorta ajánlom, Én magam is őket együtt, különösen az emésztőrendszer egészsége és a has körüli úszógumik csökkentése okán.  

Ugyanakkor azt megígérni nem tudom, hogy nem lesz szélsőséges emésztési tüneted, hiszen béltisztító kúrát fogsz tartani, ahol az első 10 napban székrekedés és hasmenés is jelentkezhet. Utóbbi azonban nem rohamszerű, és nem is azért van, mert ne lenne biztonságos egy prebiotikus rostanyag koncentrátum, hanem azért, mert ezért az élelemért a bélflórádban élő mikroorganizmusok harcba fognak szállni, és ez okozza, vagy pontosabban okozhatja eme természeti törvényeket.

A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha összetételét 80%-ban hasznos bélbaktériumok alkotják, és 20%-os kisebbségben az olyan patogének, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium. Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A prebiotikus rostanyagok ezt az egyensúly billentik vissza, de ha például megnövekedett a százalékos mennyisége a Candidának, akkor székrekedést, ha az E. colinak, akkor hasmenést tapasztalhatunk a kezdetekben, hiszen mindenki a túlélésre fog hajtani. Ezek a tünetek azonban ahogy fent is írtam, természeti törvények, magyarul a méregtelenítés első szakaszának velejárói. Mindez legkésőbb 7-10 nap alatt megoldódik, és ha bőséges folyadékbevitelről is gondoskodunk, akkor még gyorsabban!  Nagyszerű lenne, ha a kúra alatt 20 kilógrammonként 1 liter vizet fogyasztanál.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Somogyi Rita