Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, Helicobacter fertőzést diagnosztizáltak nálam. Elkezdtem az orvosi prokollt, de 4 nap után nem bírtam tovább szedni. Javasolták egy masztika (vad pisztácia gyanta) nevú kapszulát. Most ezt szedem,de emellett nem szabad használni a savlekötőt, így állandó gyomorégéstől szenvedek. Szeretném a segítségedet kérni, hogy mit tudok szedni amivel javítható az állapotom, esetleg még maga az alap betegség is pluszban kezelhető. Segítséget előre is köszönöm! Üdv, Andi

2020-12-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Helicobacter pylori fertőzés esetén a legfontosabb, hogy megteremtsük a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyát, amit az idegeskedés, szorongás, félelem, önbizalomhiány, düh… ugyanúgy eltol, mint a finomított, tartósított élelmiszerek, amelyek fokozzák savképződést. Kérlek, kerüld a csípős, erősen fűszeres, nehéz és édes ételeket, az alkohol, a cukor, a fehérliszt, a tej és tejtermék fogyasztását, amelyek kedveznek a Helicobacter pylori életfeltételeinek.  Zéró tolerancia van a nikotinnal és szénsavas italokkal is. Nagyon sokat segít az is, ha alaposan 30-40-szer megrágsz minden egyes falatot a lenyelés előtt. Az életmódváltás tehát nem megkerülhető, és csak ezt követően jöhetnek az étrend-kiegészítők.

Egy alapos emésztőrendszeri tisztítás szükséges, hiszen HP jelenlétében mindig kialakul a gyomornyálkahártya krónikus gyulladása. Ebben a fermentált papaya koncentrátum, a Ferzym® névre hallgató szinbiotikum és a No Acid névre hallgató természetes savlekötő lesz segítségedre. Ezek a kiegészítők a gyomorégésen is segíthetnek.

Mellettük természetes baktérium ellenes kivonatokat alkalmazzunk, mint a Fitotree-, a Fekete kömény olaj  , az Olajfa levél és az Aloe kivonatok.  Ezek a kiegészítők nagyszerűen kombinálhatók!

És mivel a C-vitamin közvetlenül gátolja a H. pylori baktérium szaporodását, ezért az első héten 4*1 szem, a második héten 3*1 szem, a harmadik héten 2*1 szem, a negyedik héttől kezdve pedig még 7 héten keresztül 1 szem, 1500 mg-os C-vitamin tabletta  kiegészítést is ajánlok mindezek mellett.

A kúraidő minimum 60 nap.

Sok sikert a kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita