Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Harmincas éveimben járok és még mindig pattanásokkal küzdök, minden külső és belső kezelés ellenére. Nincs hormon problémám, sem tej vagy lisztérzékenységem. Megvásároltam a Royal Jelly méhpempőt, hátha mégis rendbe hoz belülről és a kecsketejes szappanokat külső kezelésre. Refluxos problémáim is vannak, vékony alkatom ellenére van egy kis pocakom is. Stresszes vagyok, rosszul alszom, puffadás, hasmenés és görcsök is vannak a tüneteim között, ezért gondolom, hogy a hasamban kellene rendet tenni. A kiwis bélradír és papaya ital is jónak tűnik, de nem tudom, hogy mennyire lehet ezeket egyszerre alkalmazni. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, Ági

2017-10-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ági!

Pontosan leírtad, hogy hol kellene rendet tenni. A felsorolt tünetek és refluxod mind-mind egyesével is okozhatnak bőrpanaszokat.

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei. Ez a pattanások tekintetében is sokat segít.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek. A lényeg a rendszeresség.

Mindezek kiegészítéseként jöhetnek csak a célzott tápanyagok, étrend-kiegészítők, mert azok életmódváltás nélkül történő fogyasztása kevés a sikerhez, és nem hozhat tartós eredményt.

Ha már stressz, akkor azonnal figyelmedbe is ajánlok egy Stress® Contol  névre hallgató kiegészítőt, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő. Remek termék, és az általam legtöbbet javasolt kivonat! Sajnos a stressz provokálja a refluxot, és kiváltó oka minden betegségnek. 

A másik célzott kiegészítő a Fermentált Papaya koncentrátum®, melyről szintén számos pozitív visszajelzést kaptunk már. A cél érdekében azonban ezt (is) kúraszerűen kell alkalmazni, ami nem kevesebb, mint 160 nap, és ami 10 palackkal egyenlő. (Szerencsére ez a termék most 5+5 akcióban is elérhető, azaz 5 doboz áráért, mi jelenleg 10-et csomagolunk). Ezt majd követheti egy Cotifibra bélradír kúra.

A harmadik kiegészítő, amit figyelmedbe ajánlok, egy olyan szopogatós savlekötő tabletta ami, természetes ásványi anyagokat tartalmaz. És, hogy miért használjunk természetes, szerves ásványokban gazdag savlekötőt? Ide kattintva el is olvashatod! 

A kiemeléseken keresztül tudsz tovább olvasni. Az ajánlott kiegészítőket, együtt és kúraszerűen ajánlom alkalmazni, életmódváltásod részeként.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita