Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita. Hajas fejbőrömön és az arcomon is megjelennek gennyes sebek. Úgy kezdődik, mint egy pici pattanás, viszket és megduzzad, majd napokig átlátszó genny folyik belőle. Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet és hogy mi rá a gyógymód? Előre is köszönöm a válaszát!

2021-01-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Enikő!

A pattanások kiváltó okára fényt kell deríteni, hiszen csak akkor tudunk mi is jobban segíteni.

Autoimmun betegség sem kizárható, de a tünetekért felelős lehet élelmiszer allergia, gomba, vírus, baktérium fertőzés is.

A hajas fejbőrön megjelenő pattanások igen gyakori kiváltó oka a szőrtüsző gyulladás.  Kialakulásáért is egy baktérium, a Staphylococcus aureus a felelős, mely kb. 1-2 mm átmérőjű, apró gennyhólyagot hoz létre, melynek a közepét szőrszál, jelen esetben hajszál fúrja át.

Egy biztos, hogy most a lehető legsemlegesebb anyaggal tisztítsd arcod és fejbőröd. Erre tökéletesen bevált az ekcémánál, pszoriázisnál is alkalmazott színszappan. Hetente háromszor masszírozd be az érintett felületet natur fekete köménymagolajjal, ami szintén bevált a fenti – és ismeretlen eredetű bőrpanaszok esetén is.

Fogyassz bélflóra építő szimbiotikumot, és egy természetes mikrobaölő kivonatot  melyek hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez, és fellépnek a vírusok, gombák, baktériumok ellen, melyek okozhatnak ilyen tünetet.

Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita