Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Gyerekvállalással kapcsolatban írtam Önnek, köszönöm a válaszát. Akkor előszöris a nagytakarítást kell elvégezni? De azt csak a puridrennnel lehet? Ha nekem nem igazán használt mi lehetett a baj? Hogy kell jól csinálni mellett miket lehet enni stb? De ez több hónapos procedúra én meg már lassan szeretnék teherbe esni :) Ha ezt a lépést kihagyom akkor nem is érdemes szedni amiket utána javasolt az M vitamin, royal jelly? A másik kérdés, hogy szedem a bio silica-t már egy levéllel beszedtem és lehet, hogy nem ettől de elképzelhető, hogy okoz gyomorproblémákat? Nem vészes csak picit rossz a gyomrom de lehet hogy nem is ettől mert kb 1 hete van. Egyébként változást mikor lehet tapasztalni mert a hajam se nem nő gyorsabban, hullik is és picit száraz a vége is :( Használom a new cap balzsamot is. Régen olyan szép hosszú egészséges volt a hajam, olyan jó lenne megint olyan. Tudom, hogy ahogy idősödik az ember, meg környezeti hatások is közrejátszanak a romláshoz sajnos. Vagy mivel nagytakarítás kéne lehet hogy nem is ér semmit hogy szedem ezt a sokféle vitamint mert emiatt nem szívódik fel rendesen? Köszönettel:Rita

2015-10-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Ahogy azt már írtam is, Én a tudatos gyermekvállalás híve vagyok, ami azt jelenti, hogy a gyermekvállalás előtti évben életmódváltást javaslok alkalmazni. Ez azonban soha nem egy termék megvásárlást jelenti. A folyamat összetett. Egyrészt valóban szükséges fizikálisan méregteleníteni a testet; külön a beleket és a bélflórát, mert az speciális összetevőket igényel, ehhez jó választás a Cotifibra bélradír. A test lúgosításához és a további kiválasztó szerv nagytakarításához pedig valóban a Puridren® főzetet szoktam ajánlani.

Ám ezzel még nincs vége. Oda kell figyelnünk a minőségi étkezésre (lúgos étrend követése, a finomított, feldogozott élelmiszerek kizárása az étrendből) és annak technikájára, ami 5-6 étkezést jelent naponta, ami egyszerre soha nem több mint az ökölbe szorított kézfejünk.  Oda kell figyelnünk a napi folyadékbevitelre, ami szénsavmentes víz vagy gyógynövény tea lehet, mennyiségét tekintve pedig 2-3 liter. Oda kell figyelnünk a testmozgásra, ami alatt hetente legalább 3x1 óra aktivitást értünk. A fizikai test megtisztítása mellett fontos szerepet kap a lelki-szellemi megtisztulás is, ami a pihentető alvástól, a meditáción keresztül az önismereti tréningekig sok mindent magába foglal, az egyén életmódja, élethelyzete szerint. Mindezek pedig szétválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz.

A kiegészítők célzottabb kiválasztását segíti, ha felkeresünk egy endokrinológust is a nőgyógyászunk mellett, aki megvizsgálja a pajzsmirigyértékeket, terheléses cukorméréssel ellenőrzi, nincs-e inzulinrezisztenciánk, mely értékek nagyon fontosak a teherbeesés szempontjából, és mely értékek nagyon befolyásolják a tisztítókúránk, vagy éppen hajhullás elleni küzdelmünk esélyeit.

A méhpempő az egyik legismertebb kiegészítő, ami hozzásegíthet minket a babaváráshoz, hiszen olyan prohormonokat tartalmaz, melyek segítségével a szervezet könnyen készít hormonokat, ha kell, akkor ösztrogént, ha kell, tesztoszteront, progeszteront vagy éppen inzulint. Ez pedig különösen fontos szerepet kap a férfi és női meddőség területén. Való igaz, hogy minden tápanyag jobban hasznosul, ha alacsonyabb a test salakanyag mennyisége. Bár itt még egyszer megjegyezném, hogy salakanyagokat nem csak a helytelen táplálkozás idéz elő, hanem például a stressz is, mely egy gyűjtőfogalom, és ami magában foglalja az önértékelési zavarokat, a dühöt, az idegességet, a félelmeinket, és szorongásainkat. 

Méregteleníteni úgy is lehet, hogy minden nap jó minőségű alapanyagokból készítjük el ételeinket, és azt visszük magunkkal munkahelyünkre. Elsősorban piacon és bioboltokban szerezzük be a nyers hozzávalókat és részesítsük előnyben a bio minősítéseket. Az étrend-kiegészítők soha nem fogják felváltani a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást. Ahogy a nevükben is szerepel: kiegészítik a táplálkozásunkat, és felgyorsíthatnak bizonyos folyamatokat, mint pl. a méregtelenítés. Ugyanakkor egyre fontosabb szerepet kapnak, különösen az ásványok, hiszen a tömegtermelés és tömegtermesztés hatására gabonáinkban, zöldségeinkben és gyümölcseinkben, jelentősen csökkent a mennyiségük.

Ezért segítségünkre lehetnek még olyan tápanyagok is, mint például; a szerves jódot tartalmazó barna moszat alkalmazása, vagy az olyan ásványok, mint a magnézium, a vas, a szelén, a cink, vagy a gamma linolénsavak fogyasztása. Útóbbiak mind segíthetnek a hajhullás leküzdésében is, különösen akkor, ha pajzsmirigy problémáink is vannak. A Natur Tanya Szépségvitaminnak nincs mellékhatása, nem okoz gyomorégést, de az egyéni érzékenységet nem tudjuk kizárni. Ezt pedig csak úgy tudjuk tesztelni, ha 3 napra felfüggesztjük a fogyasztását. A minimumkúra ideje pedig 45 nap. Üdvözlettel: Rudolf Rita