Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Gyerekkoromtól sportoltam, de idővel abbahagytam. A gyerekszülés, gyereknevelés mellett már nem volt időm rá. Jó sokat felszedtem, de végül egy hosszú méregtelenítő kúra után beindult a fogyás, és a mozgást is újra beiktattam az életembe. Leadtam a felesleget, és ha valami biztos, hát méregtelenítésre 100% nincs szükségem, de most újabb bajom van. Épp a sportolásban akadályoz, hogy egyre jobban fájnak az ízületeim, úgy érzem magam, mint egy öregember, pedig csak 38 vagyok – bár igaz, néztek már jóval idősebbnek is… Szedek vitaminokat, nagyon figyelek az étkezésemre, a folyadékbevitelre – mit tehetnék még? Elsősorban az ízületeimet szeretném rendbehozni, de a kinézetem ugyanúgy érdekel. Van valami jó tipped bőrfiatalításra? A botoxos meg hialuronos eljárások nem izgatnak, valami természetes megoldás lenne jó. Üdvözlettel: Henke Kata

2015-10-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kata!

A botoxot megértem - ám a hialuronsavtól ne zárkózz el szerintem, ugyanis épp ez az, amit (belülről) kell pótolnod! A hialuronsav nem egy eljárás fantázianeve, nem is egy mesterséges kozmetikai anyag. Ugyanúgy a szervezet természetes része, mint például a kollagén vagy az elasztin.

Más hasonlóság is van köztük: egy idő után a hialuronsav termelődése is csökken, majd leáll; eleinte észrevétlenül lassan, de aztán egyre rohamosabb léptekben öregedik meg a test. Lassúbb, majd egyre nehezebb a mozgás, recsegnek az ízületek, a bőr szárazabbnak tűnik, határozottabbak, mélyebbek rajta a ráncok, erősebbek a pigmentfoltok és elveszíti régi fényét a hajunk is. Megfelelő életvitellel, folyadékfogyasztással mindez lelassítható, vagy akár visszafordítható.

A vízválasztó a 40 éves kor, ekkor felére zuhan a hialuronsav termelődése - 60 évesen pedig már csak 10%-a az eredetinek. Mi a dolga ennek a savnak a szervezetben? Röviden: a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, hogy biztosítsa az adott szerv rugalmasságát és feszességét. Ezen kívül a jelenléte „kenést” jelent a szívbillentyűknek, és mint antioxidáns, csökkenti a bakteriális fertőzéseket.

Akinek fájnak a végtagjai, ízületei, különösen ajánlott hialuronsavat szedni. Ha extra dózist akarsz, ezt ajánlom: Hialumax® Duo. Erősítheted a hatását, ha magnéziumot szedsz mellé – a magnézium a hailuronsav termelés limitáló tényezője. Még jobban jársz, ha Kollagén Activ plus rágótablettával párhuzamosan szeded. A hialuronsav a kollagén kistestvére, ők ketten együtt igazán bajnokok a bőr, a kötőszövet, illetve az ízületek és a porcok megfiatalításában! Ráadásul a készítmény a könnyen felszívódó kollagén fehérje hidrolizátum mellett hozzáadott magnéziumot, C- és B6 vitaminokat is tartalmaz. Üdvözlettel; Rudolf Rita