Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Gondolkodom, hogy kipróbálom az expressz diétát, vettem is a mintaboltban kóstolás céljából kétféle levest (paradicsom és gomba) és egy smoothiet. A javaslat szerint 1,5 dl forró vízzel kell elkeverni a leveses csomag tartalmát, ennek megfelelően készítettem el, de ez így nem leves, hanem egy nagyon sűrű főzelék állagú massza. Hagytam 5 percig állni, mert ez van a csomagon. Én bizony tettem hozzá még egy egy kis vizet, hogy picit folyékonyabb legyen. Ez a normális állaga egyébként? A megnevezése miatt bizonytalanodtam el, ezért kérdezek most rá. Sajnos komoly szénhidrát-függő vagyok, nyilván lelki háttere is van, de muszáj leállnom valahogy. Esetleg tudsz-e javasolni valamit, ami az éhséget, az evés, édesség utáni vágyat csillapítja? Válaszod előre is nagyon köszönöm!

2016-11-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Piri! Az Expresszdiéta ételeit készítheted hígabbra is nyugodtan. Vannak olyan törzsvendégeim, akik kétszer akkora hígítást alkalmaznak, vagyis a 1,5 dl víz helyett 3 vagy 3,5 dl vízzel keverik ki levesüket, és adnak hozzá friss fűszereket, pl: petrezselymet, 2-3 szem rózsaborsot…stb. Ízlések és pofonok szerint. :-)

Egy azonban biztos, ha Expresszdiéta kúrába   kezdesz, akkor 5 vagy 20 napig (súlyfeleslegtől függ a kúraidő), semmi mást nem ehetsz a kúra ideje alatt! Pontosan úgy vannak összeállítva az ételek szénhidrát – zsír - fehérje arányai, hogy egy ún. ketózisos állapotot idézzenek elő, ezért egyetlenegy gramm szénhidrátot, zsírt és fehérjét sem engedhetünk meg pluszban, mert az leállítja a folyamatot.

A kényszeres evés hátterében valóban lelki okok állnak. Ilyenkor a lelki egyensúly visszaszerzésében sokat segítenek az adaptogén gyógynövények,    kérlek, olvass róla bővebben a kiemelésre kattintva.

Kifejezetten kényszeres evés és nassolás ellen jó társ még a szerves króm kivonat, ami segít csökkenteni az étvágyad, kérlek, nézd meg ezt a kiegészítőt is a terméknévre kattintva.

A siker érdekében fogyaszd a krómot és az adaptogéneket együtt, legalább egy 60 napos kúra keretében.

Rudolf Rita