Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, fülzúgással küzdöm..kaptam már rá szteroidos infúzió kúrát. Ez pár hónapig segitett, de aztán újra előjön. Több ilyet már nem szeretnék, mert teljesen szétcseszi a szervezetem. Esetleg tudnál ajánlani vmit? Valószinűleg idegi alapon van jelen. Köszönöm. Kitti

2017-10-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kitti!

Sajnos a fülzúgás pont egy olyan tünet, aminek számos kiváltó oka lehet, sőt számos formája is van, így itt is az a legfontosabb, hogy a kiváltó okokat megtaláljuk, de ebben csakis csak szakorvos fog tudni segíteni. Amíg pontos diagnózist nem állítanak fel, addig csak találgathatunk. Még az sem mindegy, hogy csak az egyik vagy mindkettő zúg-e, és sorolhatnám még nagyon sokáig a jellemzőket…

A 3 legismertebb étrend kiegészítő fülzúgásra a páfrányfenyő, a szeves cink és a magnézium.

A páfrányfenyő tágítja az agyi vérereket, és ez azért fontos, mert az agy rossz vérellátása a belső fül egészségére is hatással van, és a jelenség fülzúgást okoz. A szerves cink nélkülözhetetlen a belső fül egészséges működéséhez, és alacsony szintjét már számos tanulmány összefüggésbe hozta a fülzúgás kialakulásával és annak súlyosbodásával. A magnézium az idegek működését serkenti, és fontos szerepet játszik a hallásban, ráadásul alacsony szintje gátolja az agy vérkeringését.

Ha idegi alapú a fülzúgásra gyanakszol, akkor a fenti kiegészítőkkel együtt fogyaszthatod az adaptogén gyógynövényeket tartalmazó Stress Control-R kivonatot.

Az adaptogén gyógynövények segítik a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást. Harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket.

A kúraidő azonban hosszú, minimum 120 napos kúrára kell berendezkedned!

Mit tehetsz még? Kerüld a koffeint, a nikotint és mozogj rendszeresen, hetente minimum 3x1 órát, mert a testmozgás nagymértékben javítja a keringést.

Részletesen tudsz olvasni a termékről, ha a kiemelésre kattintasz.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita