Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Fogyni szeretnék, így találtam erre az oldalra. Mióta pajzsmirigy betegségem kiderült súlyfelesleggel küzdök. Elhatároztam hogy változtatok. Figyelek az étkezésemre , leadtam 4 kg ,-ot és megtartottam tavasz óta. De most többet szeretnék fogyni. Kérdésem az hogy az express diétàt vàlaszthatom e laktóz érzékeny vagyok. Válaszod előre is köszönöm. Üdvözlettel Füzesi Erzsi

2018-09-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erzsi!

Sajnos laktózérzékenység esetén az Expressz diétát nem tudod elkezdeni, hiszen a benne lévő ételek közül egyedül csak a paradicsomleves az, amit te is tudnál fogyasztani.

Ha azonban a kiváltó ok pajzsmirigy alulműködés, ahhoz, hogy visszafordítsuk a mérleg nyelvét, méghozzá hosszútávon, elsősorban az alulműködő pajzsmirigy problémád kiváltó okára szükséges hatni. Az étrend reformálását már el is kezdted. Fogyassz továbbra is magas rostanyag tartalmú és ásványi anyagban gazdag ételeket. Kerüld a glutén tartalmú élelmiszereket, a koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, továbbá mozogj minimum hetente 3-szor 1 órát.

Pajzsmirigyed egészsége érdekében ezt az étrendet fontos kiegészíteni szerves szelénnel, szerves cinkkel és D3-vitaminnal. Ezekről a termékeinkről a linkekre kattintva tudsz többet olvasni. Érdemes megfontolni az adaptogén gyógynövények étrendi adagolását is, melyet a Stress® Control kapszulánk egyesít. Az adaptogén kivonatok kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. De van itt még egy nagyon fontos dolog, ami miatt ezt javaslom; az alulműködő pajzsmirigy kiváltó okai között, sajnos mindig szerepel a krónikus stressz.

Anyagcseréd fokozására és hormonális egyensúlyod helyrebillentésére pedig egy sav-bázis egyensúlyt szabályzó klorofillos-gyógynövényes koncentrátumot, a Puridren® főzetet ajánlom figyelmedbe. A főzet fogyasztásával a folyadékbeviteled is megnöveled, ami az új életmódod egyik alapköve.

Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita