Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Fitotree kapszula mellé még mit ajànlasz ? Persze diétàzok is, de még szeretnék pluszba valamit szedni a candida gomba minnél hamarabb tàvozzon a szervezetemből. Probiotikumot is rendszeresen szedek. ! Nagyon szeretnék kigyogyulni màr belőlle. 1 hónapos kurànvagyok túl. Köszönöm elöre is a segitséget! Anna.

2017-10-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anna!

A Candida túlszaporodás kezelése holisztikus megközelítést igényel és sok-sok időt. Kezelésének célja a gombák számának csökkentése és a jó baktériumok számának növelése a belekben. Ez a folyamat általában minimum 3 hónapot vesz igénybe, de gyakran hosszasabb, akár egy évig is eltarthat, attól függően, hogy mennyire komoly a fertőzés. Az 5 alapvető lépés, ami szükséges:

  1. Étrendváltás, ami a finomított szénhidrátokat kerüli. Ne fogyasszunk fehér cukrot, fehér lisztet és tejet, zéró tolerancia a feldolgozott élelmiszereknek, és az alkoholnak. És egyszerre pont elég, hogy ennyi mindenről lemondasz. Nagyon fontos a mértékletesség!

  2. Természetes gombaölő kivonatok -, mint amilyen a Fitotree kivonat is, de figyelmedbe ajánlok pluszként egy standardizált hatóanyag tartalmú, erős fokhagyma koncentrátumot  is. – nyugi, szagtalan.

  3. Tisztítókúra - Az ételek segítenek kiéheztetni a túlszaporodott élesztőgombákat, míg a természetes gombaölőkkel való étrend-kiegészítés segít elpusztítani őket. Ez rendben is lenne, csakhogy mikor az élesztőgombák elhalnak, méreganyagokat bocsátanak ki a béltraktusodba, ezzel ismét eltolva a testfolyadékok pH-ját. Ahogy ez történik, nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet megtedd annak érdekében, hogy támogasd a szervezeted természetes méregtelenítő rendszerét. Ehhez figyelmedbe ajánlok egy lúgosító-méregtelenítő főzetet, ami Puridren®  névre hallgat. – De ezen felül is igyál rengeteg vizet, egyél bőséggel rostokat (psyllium, köles, hajdnia, barna rizs, quinoa…), mozogj rendszeresen és pihenj sokat.

  4. Csökkentsd a stresszt! – És ha már a pihenésre esett a szó, és fent a mértékletességre.... Sokan bele sem gondolnak, hogy a stressz milyen káros, ha Candidiasisról beszélünk. Pedig a stressz sajnos biokémiai folyamatok százát indítja el szervezetedben eltolva a pH-egyensúlyt, mely ismét életteret biztosít gombáidnak (a folyamat sürgetése és az extrém diéta is stressz!). Egyszóval maradj kiegyensúlyozott, mert a stressz tovább gyengíti szervezeted ellenálló képességét, ami csak fokozza a bajt. Ha élethelyzeted most nem a leg-zökkenőmentesebb, illetve tüneteid között fellelhető a hangulatingadozás, úgy inkább válassz adaptogén gyógynövényeket a stressz oldásához.

  5. Gyógyítsd a beleket, növeld a jó baktériumok számát! A Candida túlszaporodás számtalan módon kihatással lehet a beleid integritására. Először is, befolyással van az emésztésed egészségére, ami kihat arra, hogyan szívja fel a szervezeted a tápanyagokat. Másodszor, a hosszan fennálló Candida-túlszaporodás beágyazhatja magát a bélfalakba. Az élesztőgomba gyökérszerű szerkezetet növeszt, ami perforálhatja is a béltraktust, ami pedig szivárgó beleket idézhet elő. Egyik módja annak, hogyan kezeld ezt, az a prebiotikus rostanyagok alkalmazása. Ezt nagy mennyiségben találod meg a Cotifibra bélradír ivótasakjaiban, ami segít kolonizálni a beleket jó baktériumokkal, amelyek segítenek a candidát sakkban tartani és meggátolni a túlszaporodást, továbbá nyugtatja a beleket és csökkenti az esetleges gyulladásokat. Természetesen a probiotikumokkal való étrend-kiegészítés is hasznos, nyugodtan mehet a kettő párhuzamosan.

Sok sikert a kúrádhoz; Somogyi Rita