Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Fiam sportol, 18 éves. Kombinált vitamint szed kúraszerűen (2 hónap szedés, 1 hónap szünet). E mellé szoktam kiegészítő kezelést, táplálékkiegészítőt is adni neki. Ezek közé tartozik az omega3. Egyre több táplálékkiegészítőt már tőletek vásárolok pozitív használati eredmény miatt. Kérdésem: a naturtanya készítményben, az omega 3 halolaj kapszulában F vitamin is van. A kérdésem az lenne, hogy ezek ellenére adhatom-e ezt a kiegészítőt fiamnak? Az F vitamin nem okozhat-e többlet problémát? Köszönettel: Kati

2019-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Az F-vitaminok, tulajdonképpen az Omega3 zsírsavak (pl.: EPA és DHA), melyeket a Gold Omega3® halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz. Hozzájárulnak a szív-és érrendszer, az immunrendszer egészségéhez, a gyulladások csökkentéséhez, és különösen fontos a bevitelük akkor, ha valaki sportol, mint ahogy a fiad is teszi.

A telítetlen zsírsavakat túladagolni nem tudjátok, így nyugodtan fogyaszthatja a fiad a javasolt mennyiségben (napi 1 szem), folyamatosan 120 napig. Ezután tartsatok egy hónap szünetet.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita