Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Fiam 6 éves múlt januárban.Nehéz sportot művel,motocrossozik,ez rengeteg energiát felemészt.Szeretnék neki vitaminokat illetve nyomelemeket adni,ebben szeretném a segítséged kérni,illetve ha van még ötlet más készítményre amire az igénybe vett szervezetének szüksége lehet szívesen veszem.Köszönettel: Móni

2019-01-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Móni!

Valóban így van. Egy rendszeresen sportoló gyermek vagy felnőtt korú ember táplálkozása eltérő az átlagtól, hiszen több kalóriát égetnek el, több tápanyagot használnak fel, és az ízületek, szalagok is nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Minderről érdemes kikérned sportorvos véleményét is, hiszen a speciális kiegészítést az aktivitás rendszeressége, a tevékenység módja, a gyermek állóképessége, izomzata, testsúlya egyaránt befolyásolja.

Természetes, hogy az alap a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, annak kiegészítéseként azonban ízületvédő kollagént, izomzatot tápláló fehérjét, és ezek biohasznosulását segítő C-vitamint  illetve Omega zsírsavakat  tartalmazó, hidegen sajtolt olajokat, mindenképp érdemes fogyasztani. A vitamin ellátottságot támogatja ebben a korban az Acai koncentrátum, míg a testfolyadék-elektrolitikus egyensúlyának megőrzésére, és a fizikai terhelés azonnali regenerációjára a Bio Nyírfanedv  a tökéletes választás.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita